Saturday, January 28, 2023
HemNFLJerry Jones avslöjade en gång den grundläggande anledningen som fick honom att...

Jerry Jones avslöjade en gång den grundläggande anledningen som fick honom att delta i 1957 års desegregationsdemonstration: “65 år sedan och …”

Dallas Cowboys och deras potentiella Super Bowl-lopp klarar sig utan distraktioner på vägen. Ägaren Jerry Jones tillhandahöll en när hans gamla high school-bild gick runt på internet nyligen. Och av alla fel skäl. Bilden visade en ung Jerry Jones i en desegregationsprotest vid North Little Rock High School i Arkansas.

Washington Post rapporterade den kontroversiella nyheten som innehöll denna chockerande Jerry Jones-bild. 15-åringen kunde ses titta genom folkmassan när en grupp vita pojkar blockerade ingången till skolan för sex svarta elever. Detta chockade hela idrottsgemenskapen och gav lite negativt ljus över America’s Team, Dallas Cowboys. Men Jerry gav en förklaring.

DYK DYPARE

Jerry Jones har aldrig anställt en svart huvudtränare för Dallas Cowboys under de 33 åren sedan han tog över organisationen. Och pekare som dessa tog sig upp till ytan efter att bilden kom ut. Jerry tog upp de skandalösa nyheterna och skyllde på sin tonårsnyfikenhet som den enda bidragsgivaren till att han var där. – Det var 65 år sedan. Och nyfiken unge. Visste inte vid den tiden den monumentala händelsen som pågick”, den 80-årige miljardärsägaren sa.

Jerry Jones hade det överraskande stödet från idrottsvärlden, men inte allt

I sin pressare sa Jerry Jones också att han är stolt över de framsteg som hela det amerikanska samhället har uppnått från tiden för bilden från 1957.

“Jag är säkert glad att vi är långt ifrån den tiden. Och det skulle påminna mig om att fortsätta att göra precis allt vi kan för att inte sådana saker ska hända, säger Jones. Och Jerry hade några ovanliga supportrar. ESPNs Stephen A. Smith och Dallas QB Dak Prescott upprepade båda samma känsla när de diskuterade den här nyheten.

Men några populära idrottare bestämde sig för att säga ifrån. Noterbart är att NBA-legendaren LeBron James ifrågasatte medias ovilja att gräva djupare i saken. Den 4x NBA-mästaren frågade media varför de inte ställde frågor till honom om Jerry Jones-kontroversen i motsats till den ansträngande pressaren efter Kyrie Irvings avstängningssituation.

Jerry Jones vann tre Super Bowl-mästerskap under sina första sju år av ägande. Det har dock varit en torrkörning sedan den senaste ringen 1996. Och den praktiska ägaren vill inte att de mindre hickorna ska ta bort fokus. Han kommer att lägga det här avsnittet i baksätet när hans 9-3 Dallas Cowboys tar sig an Houston Texans.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär