Monday, February 26, 2024
HemNBAJayson Tatum reagerar på NBA:s L2M-rapport om Jaylen Brown vs Buddy Hield...

Jayson Tatum reagerar på NBA:s L2M-rapport om Jaylen Brown vs Buddy Hield kontroversiellt spel: “BS”

Boston Celtics led en hjärtskärande förlust mot Tyrese Haliburton och Co. i måndags. Båda lagen kämpade fram till slutsignalen och matchen kunde ha gått åt båda hållen. Men några kontroversiella samtal från funktionärerna under de sista sekunderna av spelet hjälpte Pacers att komma överst med en vinst på 133-131. Celtics saknade desperat sin superstjärna, Jayson Tatum, som var utesluten på grund av skadehantering.

Amerikas favoritvideo idag

Trots att han inte spelade i spelet var Tatum inte nöjd med NBA:s L2M-rapport om det kontroversiella spelet mellan Jaylen Brown och Buddy Hield.

Jayson Tatum är missnöjd med NBA:s L2M-rapport

NBA släppte sin L2M-rapport för slutspelen i Celtics vs. Pacers-spelet. Med bara 4 sekunder kvar på klockan steg Jaylen Brown för ett skott i ett försök att vinna matchen. Pacers vakt Buddy Hield blockerade honom bakifrån. Tjänstemännen kallade först ett skottfel på Hield. Men beslutet ändrades efter att Pacers ifrågasatt tjänstemannens första samtal. NBA:s L2M-rapport visade att återföringen av regelbrottet som anropades på Buddy Hield var ett korrekt samtal. Jayson Tatum reagerade på den kontroversiella rapporten på X, “Ja, det här var några bs.”

Tatums frustration är förståelig eftersom tjänstemännen blåste två avgörande samtal efter återföringen av Buddy Hield-felet. Rapporten visade också att domarna missade ett skärmfel på Pacers Center Myles Turner när bara 2 sekunder återstod på klockan. Och ännu viktigare, skottfelet på Kristaps Porzingis som gav Bennedict Mathurin två frikast för att vinna matchen var ett felaktigt syn.

Hade tjänstemännen fått de två samtalen rätt, kunde resultatet ha blivit annorlunda.

“Varje år är det européer”: DeMarcus Cousins ​​kritiserar NBA:s “globala” agenda för att ständigt ignorera Jayson Tatum i MVP-diskussioner

Spelare klagar inte när samtal går deras väg

När NBA:s L2M-rapport tydligt visar att tjänstemännen missade flera samtal under de mest avgörande ögonblicken av matchen, bör domarna hållas ansvariga för sina misstag. Jayson Tatum gör rätt i att ventilera sin frustration eftersom fel samtal kostar hans lag spelet. Men tjänstemännens felaktiga beslut är ett tveeggat svärd. Ingen spelare klagar på ett missat eller fel samtal av funktionärerna när det är till deras fördel. Samma sak hände förra säsongen med Jayson Tatum.

När Lakers mötte Celtics i januari förra året, körde LeBron James till sargen för en upplägg för att vinna matchen. Men Tatum blockerade LeBrons skott och matchen gick till förlängning. LeBron var rasande på tjänstemännen för att de inte kallade ett regelbrott. Reprisen visade tydligt att Tatum inte kom i närheten av bollen och slog LeBrons underarm. Men ingen från Celtics klagade på det missade samtalet. Så Tatum kan vara nöjd med det faktum att de missade samtalen ibland också går till hans fördel.

Vad tycker du om L2M-rapporten? Tror du att domarna behöver lite ansvar för dessa felaktiga samtal?

RELATED ARTICLES

Mest populär