Wednesday, February 28, 2024
HemNBAJaylen Brown leder Celtics dominans av kungar en dag efter Warriors Heartbreak...

Jaylen Brown leder Celtics dominans av kungar en dag efter Warriors Heartbreak – 3 viktiga takeaways från Bostons första vinst utan Jayson Tatum

Boston Celtics spelade sin första match för säsongen utan ansiktet från sin franchise. På vägen mötte de ett annat lag i Kalifornien på en back-to-back-natt. Sacramento Kings rekord med 16-9 i väst spelade ingen roll då östliga tabelltopparna blåste förbi dem utan några större svårigheter. Att spela i frånvaro av Jayson Tatum var en no biggie för Jaylen Brown och Co.

Amerikas favoritvideo idag

Kristaps Porziņģis och Derrick Whites kombination på båda ändarna av golvet bevisade X-faktorn för det gästande laget. Och det toppar våra tre viktiga takeaways från mittveckans uppgörelse.

1. Kristaps Porzingis och Derrick White gör Boston Celtics komplett

Kings 119-144-bälte hemma av shorthanded Celtics gjorde en sak tydlig – de är de bästa utmanarna i öst. De kanske bara är en match borta från Milwaukee Bucks med 21-6 rekord, och 2-up på 76ers med regerande MVP Joel Embiid som utplånade lag, Cs är en klass för sig. Och Kristaps Porzingis och Derrick White är anledningen till det. Duons dominans i båda ändarna av golvet visades för fullt i Sacramento. De kombinerade för 52 poäng och 9 block i matchen.

Men allt skulle ha gått till spillo om Brown inte gick av.

2. Jaylen Brown kan vara ledare för en franchise lika mycket som Jayson Tatum

Jaylen Brown hade back-to-back natt med 28 poäng för att täcka för misstaget han gjorde mot Stephen Curry och Co i går kväll som kostade hans lag matchen. All-Star-gardet sköt 11/21 av planen och assisterade ytterligare 6 field goals. Till råga på att han hade 0 turnovers i en match där han såg mycket mer av bollhantering än någon annan den här säsongen. Det resulterade i ‘plus-minus’ på +22. Säkert att säga att Boston inte spelade när de utökade sitt andra ansikte av franchisen för över 300 miljoner dollar i somras.

3. Kings kanske saknar den känslan den här säsongen, vilket gjorde dem speciella senast

Att titta på Kings basket var en skönhet förra säsongen. Den här säsongen har det dock varit annorlunda. De har ett bra rekord att visa upp i den tuffare än någonsin väst. Det ser dock inte ut som att deras eftersäsong skulle bli lika spännande som förra säsongen. Som sagt, 26 matcher på en säsong på 82 matcher är alldeles för tidigt att avgöra det. Om De’Aaron Fox håller sig i form och Keegan Murray kan spela som en superstjärna, som han gjorde mot Jazz, kommer vi att få en upplevelse.

Vad tror du? Låt oss veta i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

Mest populär