Saturday, December 9, 2023
HemMMAJanet Todd redo att växla till "10th Gear" mot Allycia Hellen Rodrigues...

Janet Todd redo att växla till “10th Gear” mot Allycia Hellen Rodrigues på ONE på Prime Video 5

EN interimistisk Muay Thai världsmästare i atomvikt Janet “JT” Todd tror att hennes sista utflykt i ONE Championship Circle gav henne värdefull inblick i ett outforskat område av hennes arsenal.

En som hon hoppas kunna flytta in i om hon hamnar i släp efter divisionsdrottningen Allycia Hellen Rodrigues när de möts för att förena bältena på ONE på Prime Video 5, som går ner fredagen den 2 december på Mall of Asia Arena i Manila, Filippinerna.

I hennes sista utflykt, ställdes den kaliforniska infödingen på bakfoten mot Lara Fernandez när de klarade av den interimistiska världstiteln. Den spanska stjärnan fångade “JT” med hackande sparkar, enorma stötar och krokar inom räckhåll.

Janet Todd ryckte segern ur nederlagets käftar med sin 10:e växel

Även om Fernandez kan ha hittat många framgångar i de tidigare omgångarna, utmärkte Todd sig under resten av tävlingen, och hon säger att hennes “10:e växel” tillät henne att göra den avgörande segern till slut.

“Jag tror att den senaste kampen har visat mig var mina hål var. Men på baksidan är det också att veta att jag har det. Jag kallar det som min 10:e växel, sa 36-åringen.

“Jag vet att det inte finns något som heter en 10:e växel. Men att veta att jag hade den där 10:e växeln för att verkligen trycka framåt och göra vad som behövdes göras för att vinna kampen. Så det ger mig självförtroende att veta att, oavsett vad som händer, kommer jag alltid att vara okej. Det ger mig självförtroende inför nästa kamp.”

Den regerande ONE Atomweight Kickboxing-världsmästaren vet hur växlar fungerar och är medveten om att hon inte kan lita på att omedelbart nå sin högsta prestationsnivå i sin kommande match.

Janet Todd har stridsplanen redo att besegras Allycia Hellen Rodrigues

Så Todd har gjort sin hemläxa om Rodrigues och har listat ut vad hon måste göra för att få en fördel från början av sin kamp om en andra divisionskrona denna fredag.

“Hennes styrkor, definitivt, när hon startar kan hon se framåtrörelse, och det är väldigt bra med hennes kontraspark och tajming. Och sedan när omgången går vidare kan hon fortfarande komma fram och försöka skjuta upp tempot, och i clinchen tror jag att det är där hennes styrkor finns”, noterade Todd.

“Så, min spelplan är uppenbarligen att på ett sätt omintetgöra dessa styrkor och kunna få mig själv i en position att kunna använda mina vapen.”

RELATED ARTICLES

Mest populär