Tuesday, February 27, 2024
HemSoccerJamie Carragher dubbar Andre Onana och David Raya som Premier Leagues "säsongens...

Jamie Carragher dubbar Andre Onana och David Raya som Premier Leagues “säsongens flopp”

Premier League 2023 har varit inget mindre än en berg-och-dalbana hittills. Alla klubbar fortsätter att slåss om en enda poäng. Inte bara lag utan även spelarna har delat många upp- och nedgångar i kampanjen fram till nu. Även om det är för tidigt att förutsäga det slutliga resultatet av ligan, har den förnyade experten Jamie Carragher redan uttryckt sin åsikt. I en överraskande händelseutveckling har den engelske legenden stämplat Andre Onana och David Rayas Premier League-säsong som ett totalt misslyckande.

Amerikas favoritvideo idag

Både Onana och Raya har fått kritik för sina sämre prestationer under de senaste matcherna. Men låt oss höra varför de två målvakterna i Premier Leagues sex stora blev måltavlor för Liverpool-ikonen.

Jamie Carragher hävdar att Andre Onana och David Rayas Premier League-säsong är ett fiasko

Andre Onana och David Raya blev diskussionsämnen i det senaste avsnittet av “On Stick to Football”-podcasten, med tillstånd av Sky Bets The Overlap. Panelen, inklusive Gary Neville, Jamie Carragher, Ian Wright och Roy Keane, diskuterade den största floppen under säsongen 2023 av Premier League.

När Wright skämtade om att behålla domarna i alternativen, slösade Carragher ingen tid på att avge sin dom på uppdrag av andra närvarande i rummet. Experten kastade ljuset på Manchester Uniteds Onana och Arsenals Raya.

Han sa, “Jag tittar förmodligen på de två målvakterna, förmodligen på United och Arsenal. De har varit fattiga. De har kommit in lika stora, du vet, de kommer (Arsenal) att gå vidare från typ Ramsdale, Man United kommer att gå vidare från De Gea och det är bara att det nästan har förblivit detsamma eller gått baklänges, har inte det?” Alla höll med Carragher efter att han avslutat.

Noterbart är att de röda djävlarnas målskytt har släppt in 18 mål och hållit bara fem nollan på 18 matcher. Å andra sidan har Gunners-målvakten släppt in 10 mål och lyckats hålla bara fyra nollan på 10 matcher. Hur som helst var det en stark kritik från Liverpool-legendaren.

“Mikel Arteta har hamnat i en mogen pickle” – Gunners’ boss smällde trots att han gjorde “What titelvinnare gör”

Men i ett överraskande påstående backades Onana som den näst bästa målvakten i Premier League av Erik ten Hag.

Erik ten Hag backade Onana som näst bästa målvakt trots kritik

Efter Manchester Uniteds oavgjorda 3-3 mot Galatasaray, gjorde ten Hag självsäkra påståenden att Onana rankas som den näst bästa målvakten i Premier League baserat på statistik. Överraskande nog har han rätt, eftersom Opta-data avslöjar att Onana har stoppat imponerande 3,67 mål under den aktuella säsongen.

Thomas Kaminski från Luton Town står som den enda målvakten med ett felfritt resultat och förhindrar 6,3 mål. Onana delar dock ledningen i Premier League tillsammans med Sam Johnstone från Crystal Palace och Nick Pope från Newcastle.

RELATED ARTICLES

Mest populär