Monday, December 4, 2023
HemBull Riding"Jag ville bevisa": Bull Riding Legend JB Mauney avslöjar orsaken bakom hans...

“Jag ville bevisa”: Bull Riding Legend JB Mauney avslöjar orsaken bakom hans passion för sporten

Bull ryttare har en inneboende predisposition egenskaper som gör dem annorlunda från resten. De kan uthärda den enorma vikten av en tjur och är känslomässigt starka nog att övervinna rädsla medan de håller sig på sin vakt under mötet. De har stark jämvikt, kärnförmåga och koordination för att stanna kvar på en tjur som är i ett extremt rastlöst tillstånd i 8 sekunder. Även om tjurryttare alltid har en underliggande rädsla för skada eller till och med död. Men de misslyckas fortfarande aldrig med att underhålla sina fans.

Ett namn som är en stöttepelare i vårt minne när det kommer till elit tjurridning är JB Mauney. Faktum är att definitionen av framgång och orubblig talang i denna riskabla verksamhet är tydlig i hans karriär. Mauney började tjurrida i sin tidiga barndom och steg i graderna genom att bli en av de bästa inom detta område. Genom sin otroliga kurs lyckades han landa PBR Rookie of the Year-priset redan 2006 och gick vidare med att vinna två PBR-världsmästerskapstitlar under åren 2013 och 2015 samtidigt som han vann PBR världsfinalsturneringen. Nyligen avslöjade han något som bevisar hans position på piedestal av tjurridningslegender.

JB Mauneys oöverträffade arv från tjurridning

I en podcastkonversation nyligen med Total Feeds, när Cory Anderson ställde frågan: “Det är inte som att du gjorde det för pengar i alla fall,” fick JB:s svar kraftfullt resonans. Han svarade, “Det är därför jag alltid säger att du spelar spelet… du tar smärtan… Om jag kunde resa mig och gå, höll jag på – oavsett om något var trasigt eller inte. Jag ville bevisa för mig själv att det inte spelade någon roll hur slagen eller lam jag var, jag kunde fortfarande rida dem. Jag kunde släppa det från mig i 8 sekunder och fortfarande göra det.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Dale Brisby (@dalebrisby)

Det gällde tävlingen som hölls den 6 september. JB Mauney red en tjur trots att hans fot redan var bruten men han red fortfarande. Den anmärkningsvärda karriären avslutades med hans pensionering, vilket var ett resultat av en allvarlig nackskada han ådrog sig när han red på en tjur i Lewiston, Idaho. Under en skadefylld säsong avslöjade Mauneys förmåga att fortsätta cykla på och visa att han var bäst, hur han var som ingen annan. Hans arv, krönt av prestationer som 2013 och 2015 PBR-världsmästerskapen, PBR Rookie of the Year 2006 och mer, placerar honom bland de bästa atleterna någonsin.

JB Mauneys anmärkningsvärda prestation är ett gripande testamente

Kraftfulla tjurar har härskat suveränt över Caldwell Night Rodeos 99:e upplaga den 17 augusti och hittills bara en lyckad åktur varje kväll under de två första föreställningarna. Den legendariske bullridaren JB Mauney tävlade mot Cherry Bomb o Powder River Rodeo trots att han hade ett brutet ben och vann showen och fick 84,5 poäng mer än en annan cowboy JaCauy Hale, som fick 80,5.

Denna fullständiga omgång av tjurridning kan se deras beslut som kommer att forma mästerskapets resultat. I en spektakulär atmosfär placerade partyclownen, åttioåtta från Burch Rodeo, Raine som en deltagare till Caldwells finaler i mästerskapet på lördagskvällen. Å andra sidan bestod laget av texanaren Tyler Wade och Wesley Thorp med en snabb prestation på 6,1 sekunder för det första åket, vilket resulterade i en summa på 10,1 sekunder i totalpoängen inom två. De har satt sig som favoriter i Caldwell Night Rod. Men andan hos JB Mauney kommer aldrig att blekna eftersom han fortfarande gjorde sitt avtryck i den här matchen också.

Se The Story: Fem år efter en brutal skada 35-åriga Rodeo återvänder till tjurridning för att leva sin passion

RELATED ARTICLES

Mest populär