Tuesday, February 27, 2024
HemAlex Roberts"Jag vill vara i full kontroll" - Roman Kryklia erbjuder förutsägelse för...

“Jag vill vara i full kontroll” – Roman Kryklia erbjuder förutsägelse för sin världsmatch med Alex Roberts

Roman Kryklia har varit häpnadsväckande dominerande i sitt ONE Championship-lopp hittills, men han vet att han kommer att få sitt arbete utplånat för honom i sin kommande match.

Amerikas favoritvideo idag

Fredagen den 8 december ställs lätt tungviktskickboxningskungen att möta Alex Roberts för det inledande ONE Heavyweight Muay Thai World Championship i huvudevenemanget ONE Fight Night 17.

Vad tycker Roman Kryklia om sin motståndare?

Det helt Muay Thai-kortet är tänkt att gå ner i den ikoniska Lumpinee Boxing Stadium i Bangkok, Thailand, och kommer att sändas live och gratis på US Primetime på Prime Video för fans i Nordamerika.

Inför sin monumentala matchup erbjöd Kryklia sina tankar om sin motståndare i en intervju med ONE.

“Han är väldigt erfaren inom thaiboxning, till skillnad från mig. Jag är en kickboxare. Det ska bli intressant att se hur mycket jag kan anpassa mig till thaiboxning för att komma in i detta element. Han är en tuff kille. Han är också en mästare, sa han.

Roberts vann nyligen WBC Heavyweight Muay Thai World Title, vilket ledde honom till världens största kampsportsorganisation. “The Viking” har drömt om att visa upp sina talanger på en global scen, och han kommer att göra allt som krävs för att vinna i sin ONE-debut.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Roman Kryklia (@romankryklia)

Ingen att skrämmas, men Kryklia tror att hans slående skicklighet kommer att komma väl till pass mot hans australiska fiende trots att deras kamp inte äger rum i hans naturliga sport.

Läs mer: “Hon kommer att bli den bästa förebilden” – Rodtang applåderar Stamp Fairtex’ jakt på tre-Sport Glory

“Jag har en fördel i snabbhet. Jag hoppas kunna bedöva honom med några oförutsägbara attacker. Jag arbetar med min tränare för att förstå hans stil och vilken typ av kombinationer som är bäst att använda mot honom. Hans svagheter är att han är stel och inte lika snabb som jag”, erbjöd han.

Världsmästartitel på spel för ukrainaren

Kryklia kommer att flytta upp en division i hopp om att erövra en ny domän och bli ONE:s senaste världsmästare i två sporter.

Han parade ihop sin erfarenhet med sin forskning om Roberts och gav sin förutsägelse om hur deras match sannolikt kommer att spela ut.

“Jag tror att han kommer att försöka stänga avståndet så att han kan komma till ett bekvämare avstånd för sig själv. Han kommer att försöka att inte låta mig arbeta på distans, för att utveckla mer fart. Han kommer att använda sina starka ben – hans vänstra ben är särskilt bra, säger Kryklia.

Läs mer: 3 underskattade matchups att se upp för på ONE Fight Night 14

“Roberts kommer att försöka påtvinga sin stil i närkamp och kommer att gå in i clinch. Jag skulle vilja jobba på distans; Jag vill hindra honom från att göra vad han vill, och jag vill ha fullständig kontroll. Jag skulle vilja vinna med några oförutsägbara långdistansattacker.”

RELATED ARTICLES

Mest populär