Saturday, December 9, 2023
HemF1"Jag var så arg": NASCAR Fanboy Daniel Ricciardo avslöjar en våldsam barndomshändelse...

“Jag var så arg”: NASCAR Fanboy Daniel Ricciardo avslöjar en våldsam barndomshändelse som beskriver hans kärlek till sporten

Daniel Ricciardos fandom för NASCAR är ingen hemlighet för hans fans över hela världen. Vi såg honom erkänna sin vördnad för den tidigare mästaren Dale Earnhardt Sr. i Netflix Formula 1: Drive to Survive. Det fanns dock en tid i hans barndom då besattheten var så hög att den orsakade ett våldsamt utbrott.

McLarens vd Zak Brown skänkte Daniel Ricciardo Earnhardts Chevrolet-miniatyr när han skrev på för sitt lag. Brown lovade honom till och med en tur i själva bilen som han ägde på sin första pallplats för laget. Ricciardo accepterade vadet och utmanade Zak att göra en shoey med honom på pallen.

Daniel Ricciardo avslöjar sitt våldsamma utbrott för NASCAR

Eftersom Daniel Ricciardo vann Italiens GP 2021, hedrade både han och Zak Brown sina delar av vadet. Medan Zak drack den vinnande champagnen ur Daniels sko fick den vinnande föraren ta Chevyn en tur innan loppet på COTA. Ricciardo har dock avslöjat att hans besatthet av sporten går mycket längre än så här.

I den senaste intervjun för Red Bull avslöjade Honey Badger, “en av sakerna som skulle göra min måndag bättre var att kunna se F1- eller NASCAR-tävlingarna som jag hade ställt in timern för att spela in på VHS.”

“Jag minns en helg tydligt, när ett NASCAR-lopp som jag verkligen hade sett fram emot inte spelade in. Jag var så arg att jag sprang upp på övervåningen och kastade bandet från balkongen.” Han fortsatte, “Jag var väldigt arg på en 10-åring, och ett oskyldigt videoband betalade priset!”

Ricciardo föll i onåd hos McLaren efter bara två år på sitt 3-årskontrakt. Medan han kämpade redan från det första racet för laget, gjorde han en vinst förra året. Den vinsten visade sig dock vara hans enda för laget. Dessutom blev han under båda sina säsonger slagen i poängräkningen av sin unga lagkamrat Lando Norris.

Daniel Ricciardo avvisar Pato O’Wards erbjudande

Daniel Ricciardo och McLaren avslöjade tidigare i år sitt beslut att skiljas åt varandra i slutet av året. Ricciardo förklarade senare sin avsikt att ta ett år ledigt från Formel 1 för att samla sina tankar och komma tillbaka starkare. Pato O’Ward var väl medveten om Daniels kärlek till Amerika och racing och trodde att han borde ge IndyCar en chans.

The Honey Badger avvisade dock respektfullt erbjudandet. Motorsport citerade Ricciardo och sa: “Jag tittar mycket på [IndyCar] lopp och jag njuter av det som fan, som åskådare. Men låt oss säga, jag tänker mentalt, jag är bara inte där för tillfället. Jag har fortfarande Formel 1 i tankarna.”

Daniel har nu anslutit till Red Bull som deras reserv/tredje förare. Han strävar dock fortfarande efter att göra comeback om några år som ordinarie.

RELATED ARTICLES

Mest populär