Monday, December 4, 2023
HemNASCAR"Jag var ganska nervös" - Dale Earnhardt Jr återupplever ögonblicket han fick...

“Jag var ganska nervös” – Dale Earnhardt Jr återupplever ögonblicket han fick reda på Tony Stewarts ikoniska duo

Under sina tävlingsdagar bevittnade Dale Earnhardt Jr många överraskningar i NASCAR Cup-serien. En av dem som var inblandade i introduktionen av Tony Stewarts snygga duo Kevin Harvick och Rodney Childers 2014. Då gick Stewart-Haas Racing igenom några förändringar men den här störde särskilt Dale Jr.

Det är inte varje dag som Junior spänner sig lätt. Men redan 2014, när han fortfarande brukade köra för Hendrick Motorsports, kände han sig osäker när Harvick och Childers gick ihop.

Dale Earnhardt Jr minns det spända ögonblicket med Kevin Harvick och Rodney Childers

Det råder ingen tvekan om att Kevin Harvick och Rodney Childers gjorde ett underbart par på banan. Deras förståelse och kämpaglöd gjorde dem till en fröjd att se. Faktum är att inte många förar-besättningschefpar samlade så mycket beröm som Stewart-Haas Racing-duon gjorde.

Duon hade en riktigt debutsäsong 2014. Överraskande nog gick Harvick och Childers det året på en fantastisk seger med fem segrar, 14 topp-fem och 20 topp-tio-placeringar under säsongen. För ett så ungt partnerskap var resultatet mer än fenomenalt.

Faktum är att Dale Earnhardt Jr förstod deras hot direkt när han stötte på dem 2014. När han pratade om det i SHR:s hyllningsvideo för Harvick och Childers, kom han ihåg: “När de blev ihopkopplade var jag ganska nervös. Jag tänkte, man, det här kunde vara snyggt, de kunde vara tuffa. Vi åker till Charlotte och går ut och NASCAR ville att vi skulle simulera några lopp. Så de ställde upp oss alla och släppte flaggan och jag sprang så hårt jag kunde.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Rodney Childers (@rchilders4)

Dale Jr kom inte ihåg om han slutade tvåa eller trea i den simuleringen. Men han minns tydligt att han misslyckades med att hota Harvick och Childers då. På tal om det sa han, “Jag kunde se ledaren och det är Kevin (Harvick) och han sitter där ute framför oss och bara springer. Vi kunde inte, ingen av oss kom i närheten av honom. Och sedan hade de ytterligare 40 lapper och han gjorde exakt samma sak.”

Dale Earnhardt Jr tar sarkastisk grävning på sin Chevrolet Antique – “Få min skräp ur sängen”

Dale Jr nådde till och med sin dåvarande besättningschef Steve Letarte för att uttrycka sin chock. Han sa, “‘Såg du den här 4-bilen?” Jag var som om de är snabba. Jag var som om de bara parades ihop. Det är som allt nytt för dem båda, nytt team, ny besättningschef och de kommer att bli tuffa. Och han satte sig i #4-bilen och blev ihop med Rodney. De har haft några år som bara är löjliga tillsammans och jag tror att du verkligen fick se den verkliga potentialen hos Kevin Harvick.”

Det var verkligen ett partnerskap att vara stolt över. Harvicks pensionering kommer att skada Childers men de har båda mycket att se tillbaka på. En särskilt intressant historia handlar om hur SHR scoutade den 47-årige besättningschefen.

Kevin Harvick avslöjar sanningen bakom Stewart-Haas Racings värvning av Rodney Childers

Även 2013 förblev Rodney Childers en välkänd besättningschef. Men att få honom ombord på Stewart-Haas Racing var en uppgift. När han talade om det till Forbes 2020, sa Kevin Harvick: “Vi började uppvakta Rodney året innan 2013. Jag gillade verkligen hur Rodney tävlade, hur han är praktisk med bilen, han hade en förståelse för hur ingenjören sidan av saken fungerade och han kunde arbeta med ingenjörerna med sin bärbara dator och inte på deras bärbara dator.”

Childers hade dock vissa reservationer mot att gå med i Harvick. Som den pensionerade SHR-föraren sedan sa: “De flesta samtalen var hans största bekymmer att han inte ville bli utropad på radion. Han ville inte att jag skulle gå ut och hoppa över bilar och göra allt det här dumma jag har gjort under åren.”

Efter att diskussionerna pågått i veckor blev Childers äntligen övertygad om att gå med i Harvick. Då sa Childers: “Att ha en kille som kan vinna mästerskap och vill att du ska jobba med honom är ett stort steg i rätt riktning.” Utan tvekan vände det beslutet saker och ting för Harvick och SHR.

Duon fortsatte med att uppnå stora saker och kan vara stolta över vad de har åstadkommit tillsammans. Det är inte många chefer för förare som har den kemin de hade. Till sist hade Dale Earnhardt Jr rätt i att ha känt sig nervös då.

RELATED ARTICLES

Mest populär