Saturday, December 2, 2023
HemSoccer"Jag talade med tränaren" - USA:s president Joe Biden beskriver sitt samtal...

“Jag talade med tränaren” – USA:s president Joe Biden beskriver sitt samtal med fotbollslaget i Qatar

Fotbolls-VM närmar sig nästa omgång, med bara 12 matcher kvar från gruppspelet blir det klart vem som tar sig till nästa omgång. Med två grupp F-matcher igår spelade alla lag i gruppen sin sista match i gruppspelet. USA vs Iran och Wales vs Eng, som vanns av USA respektive Eng. Båda vinnarna har nu kvalificerat sig till åttondelsfinalen. Christian Pulisic slog ett mål i den 38:e minuten för att ge USMNT en ledning som visade sig vara matchvinnande. USA:s president Joe Biden gratulerade också laget.

Den här matchen var i nyheterna i 2-3 dagar, där Iran bad om att USA skulle tas bort från turneringen. Värmen kom upp i ljuset på grund av en förändrad Irans flagga som användes av USMNT i deras inlägg och webbplats på sociala medier. Ledningen sa på en presskonferens att de gjorde ändringen för att visa stöd för kvinnorättsaktivister.

Joe Biden gratulerade USMNT

President Joe Biden ringde pressen för att meddela lagets seger och kvalet till nästa omgång.

Han sa: “USA! USA! Det är ett stort spel. När jag pratade med tränaren och spelarna sa jag: “Du kan göra det här.” De gick “eh.” De gjorde det, Gud älskar dem. Hur som helst, tänkte bara att du kanske vill höra.”

Biden återvänder till mikrofonen för att meddela USA:s seger över Iran i VM:

“USA! USA! Det är en stor match, man. När jag pratade med tränaren och spelarna sa jag, “Du kan göra det här.” De gick “eh.” De gjorde det, Gud älskar dem. Hur som helst, tänkte bara att du kanske ville höra.” pic.twitter.com/FAQpEHMi7G

— JM Rieger (@RiegerReport) 29 november 2022

Presidenten ringde också managern för USMNT inför matchen för att önska dem lycka till. Han sa, “Ni killar, jag vet att ni är underdogen, men jag ska berätta för er vilken man, ni har några av de bästa spelarna i världen i ert lag, och ni representerar det här landet, och jag vet att ni kommer att spela ut era hjärtan, så låt oss chocka dem alla…”

USA:s resa till åttondelsfinal

USA gick dock med i VM i en svår grupp med England och Iran; de chockade världen med en förstklassig match mot England. Nu när de har besegrat Iran har de garanterat sin plats i nästa omgång av turneringen.

DYK DYPARE

Mer än den här turneringen ser framtiden ljus ut för nationen eftersom deras mittfält gör magi. De är alla unga spelare och med nästa VM som kommer att vara i USA kan de göra magi inför hemmapubliken.

Vänta, presidenten är på linjen… 📞 pic.twitter.com/N6CxwOhqgN

— USA:s herrlandslag i fotboll (@USMNT) 20 november 2022

I andra världscupnyheter kommer Argentina att möta Polen för att hålla sina ärahopp vid liv. Att vinna kan stärka deras anspråk i nästa omgång. Det kan dock fortfarande bero på Mexiko vs Saudiarabien, vilket kommer att hända samtidigt.

RELATED ARTICLES

Mest populär