Wednesday, December 6, 2023
HemBasketball"Jag skulle säkert ha hamnat i fängelse": Dennis Rodman, som tjänade 3,5...

“Jag skulle säkert ha hamnat i fängelse”: Dennis Rodman, som tjänade 3,5 dollar/timme vid rengöring av bilar vid 19 års ålder, lämnade ett tvåårigt stipendium på grund av sitt bristande självförtroende 1980

5x NBA-mästaren och Hall of Famer Dennis Rodman hade ett ganska långt liv innan hans stjärnstatus i NBA. Som ordspråket säger, det finns mer i det som möter ögat. På samma sätt är Rodmans kamp på sin resa till NBA skrämmande. Bland de många skrämmande berättelserna om hans liv före berömmelse och framgång sticker Rodmans skakande upplevelser på Dallas gator ut.

Dennis Rodman växte upp i den livliga staden Dallas i den ensamma stjärnstaten Texas. Med en främmande pappa växte Rodman upp under en ensamstående mamma tillsammans med sina två systrar. Dessutom, när han nådde vuxen ålder, upplevde Rodman en onaturlig tillväxtspurt som landade honom på lövträdet. Chicago Bulls-legenden misslyckades dock med att ge sig in på den traditionella vägen till NBA genom college. Därefter landade han på de brottsfyllda gatorna i Dallas, där han nästan avslutade sin karriär.

Dennis Rodman avstod från sitt tvååriga stipendium bara för att nästan hamna i fängelse

Efter en händelselös barndom, vid 19 års ålder, bevittnade Dennis Rodman en onaturlig tillväxtspurt som sköt hans höjd från 5’9″ till 6’8″ fot. Följaktligen gjorde Rodman det bästa av sin nyfunna storlek. Efter att ha visat sin talang på lokala gym i Dallas fick Rodman prova på Cooke County (junior) College i Gainesville, Texas, där han fick ett tvåårigt stipendium. Rodman hade dock inte den bästa tiden på college och fann sig själv tillbaka på gatan.

DYK DYPARE

I ett Sports Illustrated-inslag från 1988 erkände Rodman att han inte passade in i collegemiljön och misslyckades akademiskt. Han sammanfattade sin erfarenhet: “Det tog mig, sa jag, jag kommer inte att klara det nu. Vad vill jag göra det här för?” Han hoppade så småningom av programmet och det tvååriga stipendiet och återvände till Dallas Streets.

Men under sin tid på de brottsfyllda gatorna i Dallas hade Rodman mörka moln över sin framtid. När han ser tillbaka på den här mörka tiden av sitt liv, reflekterade Rodman, “Så som jag gick skulle jag definitivt ha hamnat i fängelse.” Den framtida Hall-of-Famer skulle dock få ordning på sina saker efter att hans mamma äntligen bestämde sig för att sparka ut honom ur huset.

Rodman var van vid att göra småjobb i tidig ålder. Innan han fick stipendiet vid Cooke County (junior) College försörjde han sig på att städa bilar. Han arbetade på ett ställe som heter Henry Butts Oldsmobile, där han tjänade 3,5 dollar/timme för att tvätta bilar. Han arbetade också på Dallas Forthworth International Airport som deltidsvaktmästare.

Se historien – Åkte Dennis Rodman till Ryssland för att hjälpa Britney Griner?

Rodmans rädsla för att hamna i fängelse blev för övrigt nästan verklighet när han en natt greps för att ha stulit klockor på sitt jobb på flygplatsen. Även om han bara tillbringade en natt i fängelse, förändrade Rodmans upprörande upplevelse hans syn för alltid.

RELATED ARTICLES

Mest populär