Wednesday, February 1, 2023
HemGolf"Jag skulle aldrig ha gjort det": Greg Norman ägde sitt misstag med...

“Jag skulle aldrig ha gjort det”: Greg Norman ägde sitt misstag med djup ånger efter att ha undvikit en ful situation 1986

Innan man lanserar LIV Golf-ligan, Greg Norman var en av de mest dekorerade golfarna genom tiderna. Golflegenden har gjort massor av rekord på planen under sin karriärs bästa tid. Norman har vunnit 89 professionella turneringar inklusive två stora mästerskap. Men det var något ganska minnesvärt med tiden när han var på väg att vinna sin första stora turnering 1986. Och det innebar att golfstjärnan nästan hamnade i slagsmål med en heckler på planen.

Vad hände vid US Open 1986 med Greg Norman?

Fans har hätat professionella golfare ända sedan de fick friheten att vara så nära spelarna på planen. De flesta spelare har stor erfarenhet av hur det känns att bli bråkad under ett spel. Ett av de största exemplen är Bryson DeChambeau, som kallades ‘Brooksie’ i nästan varje turnering efter sin fejd med Brooks Koepka.

Men det har funnits tillfällen då saker höll på att gå över styr. En sådan incident inträffade redan 1996. Det var när Greg Norman ledde fältet under US Open på Shinnecock Hills efter tre omgångar. Men han hade det hela tiden tufft med publiken under sista omgången.

“Det var intressant med publikens reaktion,” sa Norman. Han mindes att hans fans ropade ut honom och sa “Gå hem din effin Aussie”, “Du kan inte spela golf”, “Du är en choker.” Han nämnde hur han gick mot tee och fansen var bokstavligen sex fot bort och skrek i hans år.

Det är svårt att ens föreställa sig hur det skulle kännas när du försöker fokusera så hårt och har så många människor som försöker dra ner dig. Som vilken människa som helst tappade Norman så småningom modet. “På ett av hålen på söndagen borde jag aldrig ha gjort det, jag gick upp i galleriet och jag visste bara vem det var,” sa han.

Bland så många fans kunde Norman överraskande nog identifiera den främste boven som var ansvarig för att irritera honom. Han nämnde att han gick fram till häcklaren och sa: “Titta, om du vill säga något till mig, säg det till mig på parkeringen i slutet av rundan när jag kan göra något åt ​​det.”

Norman var dock inte särskilt stolt över sin reaktion på häcklarens ord. Han erkände senare att han ångrade att han närmade sig situationen på det sättet. Och sa att han borde ha valt ett fredligare sätt att hantera det på. “Jag bröt mot golfens sportkod”, sa han.

Men så småningom kostade hans ilska honom hans första potentiella stora mästerskap. Golfaren förlorade mot Raymond Floyd med ett underläge på sex skott. Senare vann Norman The Open Championship samma år. Men hade han varit lite mer försiktig med sin reaktion, kunde det ha varit hans andra majorseger.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär