Friday, December 8, 2023
HemBoxing"Jag ska ta min tid och jaga Jarvis": Salt Papi visar intresse...

“Jag ska ta min tid och jaga Jarvis”: Salt Papi visar intresse för att slåss mot Jarvis efter sin debutvinst

Salt Papi överväger att gå ner i vikterna för sin nästa insats i ringen. Influensaren som blev boxare gjorde avslöjandet ögonblick efter gårdagens spektakulära boxningsmatch i York Hall i London. Jarvis dök upp som Misfits welterviktsmästare efter att han besegrat BDave i ett enhälligt beslut. Närvarande vid evenemanget var Salt Papi. Imponerad av Jarvis kamp, ​​har boxaren upprepat sitt intresse för att möta honom.

För ungefär en månad sedan gick Salt Papi in i ringen mot Suleiman Albaher för Misfits mellanviktsmästerskap. Manchester Arena-matchen var inte till hans fördel, och han förlorade mot Albaher genom en teknisk knockout. Innan detta gick han emot Anthony Taylor i maj i år där han redovisade en förlust via beslut. Trots hans rygg mot rygg förluster har boxningsvärlden varit angelägna om hans skicklighet, med tanke på den skarpsinne han presenterar varje gång han slåss. Nu, i den senaste utvecklingen, har han visat intresse för att ta en ny kurs i sin boxningskarriär.

Salt Papi vill ta över Jarvis

Direkt efter Jarvis-BDave-kampen blev Salt Papi tillfrågad om hans syn på den fängslande matchupen. Medan han sjöng lovsång för Jarvis, den nye welterviktsmästaren för MisFits, antydde fightern att han ville slåss mot honom. Han sa, “155, mästaren Jarvis just nu. Förmodligen gå ner i vikt. Tja, jag ska ta mig tid och jaga Jarvis.”

Men när YouTubes boxningskommentator, Fred Beck, frågade den filippinsk-engelske fightern om Jarvis-kampen var hans konkreta framtidsplan, han förnekade det. Han sa: “Inte riktigt, nej. Jag måste gå ner i vikt först. Och se hur jag känner för det, ja.” Salt Papis senaste matcher under influencer-boxningspromotorerna, Misfits har varit i mellanviktsklassen.

För närvarande väger han cirka 167 pund. Samtidigt kan en minskning av vikten förmodligen vara hans strategi för att vända strimmorna av förlust han går på. Även om bekräftelsen på hans framtidsplaner i ringen fortfarande är begränsad, sågs han nyligen sparra med sin gamla motståndare, Anthony Taylor.

En hetsig sparringssession mellan gamla motståndare

Deras majkamp kan ha gynnat Taylor avsevärt. Men deras senaste träningspass i ringen var inget mindre än jämnt. Boxning Punch delade nyligen en video där kämparna sparrar med varandra. De två sågs ta dödliga stötar mot varandra. Det visuella påminde fansen om deras tidigare sammandrabbning i ringen.

Det visuella utlöste ytterligare krav på en rematch mellan de två. Ett sådant samtal har antänts flera gånger sedan deras kamp i maj. I sin första förlust i “crossover-boxningen” fick Salt Papi förödande slag som var exakta och vassa. Resultaten för kvällen var 29-28, 30-27 och 30-27. Trots sin förlust höll Salt Papi dock fast vid den respekt han hade samlat på sig inom sporten. Å andra sidan steg Taylor för att bli publikens favorit, med tanke på hans exceptionella prestation.

Det här året har inte varit det bästa för Salt Papi. Med två slagsmål, som båda slutade med förluster för honom, står fightern på randen av en omprövning. Han tar vidare några seriösa strategiska steg för att förnya den väg som han hade slagit in på. Hans fall till welterviktsklassen kan ge honom den turen.

Vem tror du skulle vinna mellan Salt Papi och Jarvis? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär