Wednesday, December 6, 2023
HemTennis"Jag önskar att jag kunde spela golf" - 42-åriga Venus Williams säger...

“Jag önskar att jag kunde spela golf” – 42-åriga Venus Williams säger att hon är rädd för att bli skadad igen

Venus Williams har alltid varit en av de spelare som aldrig låtit skador komma i hennes väg eller överskugga hennes skicklighet. Men i ett podcastframträdande nyligen uttryckte 42-åringen sin oro över att prova nya sporter som kan orsaka henne en allvarlig skada. Venus, som är i skymningen av sin otroliga karriär, tror nu att att spela en sport som golf kan vara tufft och skrämmande.

Den sjufaldiga Grand Slam-mästaren skapade sig ett namn i tennisvärlden tillsammans med sin syster Serena Williams. Tidigare i år gick den yngre Williams-systern i pension från sporten. Den snart 43 Venus är dock fortfarande aktiv i den professionella kretsen och pratade nyligen om att sakta ner tills vidare.

Venus Williams vill spela golf, men är rädd för att skada sig själv!

Den tvåfaldiga US Open-mästaren bjöds nyligen in som gäst i podcasten “Golf, Mostly”, där hon diskuterade många aspekter av sitt liv, hennes önskan att spela golf och vad som hindrade henne från att göra det. Venus Williams, som har vunnit sju Grand Slam-singeltitlar och 14 dubbelmajor, menar att tennis inte är för alla och kan vara tufft ibland. Med tanke på hennes skadade senaste åren avslöjade Venus sin rädsla för att prova på sporter som golf och få allvarliga skador.

Hon sa: “Tennis är inte för alla. Jag menar, jag önskar att jag kunde spela golf. Så bokstavligen inga färdigheter och jag är rädd för att skada mig själv och jag är rädd för att komma ut och bryta ryggen och bokstavligen försöka slå en boll. Jag är skrämd. Nu började jag svänga och jag saktar ner som att bromsa. Jag är så nervös att jag ska justera gunny eller höft och kan bara inte bli skadad en gång till.”

DYK DYPARE

Den tidigare världsettan tillade att hon har börjat sakta ner saker eftersom hon har hanterat tillräckligt med skador och inte vill drabbas av en i skymningen av sin karriär.

Venus långa kamp med benproblem

Under de senaste åren har Venus prestationer varit begränsade på grund av hennes skador. Förra året drog den sjufaldiga Grand Slam-mästaren sitt namn från US Open på grund av sin benskada. Men sedan dess har tennisstjärnan gjort jokertecken i flera turneringar i år men har inte haft en framgångsrik körning eftersom hon slogs ut i de inledande omgångarna.

Hon drabbades av samma skada vid Australian Open 2014, vilket tvingade henne att dra sig ur damdubbellottningen. Ändå tävlar Venus Williams fortfarande i tennisbanan, vilket gör att hennes erfarenhet räknas.

Kan hon få ett framgångsrikt år på WTA-touren 2023? Kommer att följa i Serenas fotspår och gå i pension efter US Open 2023?

RELATED ARTICLES

Mest populär