Friday, December 8, 2023
HemCycling"Jag ljög för mina föräldrar": Innan Megastar Lance Armstrong publicerade hans lagkamrat...

“Jag ljög för mina föräldrar”: Innan Megastar Lance Armstrong publicerade hans lagkamrat sina egna strider med att använda PED:er

Tyler Hamilton vann guld för cykling i OS 2004 och var en hjälte före sin dopningsskandal. Efter att ha misslyckats med dopingtest 2004 stängdes Tyler av från sporten i två år. I en intervju med ABC news 2012 gjorde Tyler explosiva avslöjanden om hur han och Lance Armstrong använde prestationshöjande droger i cykeltävlingar.

Både Lance Armstrong och Tyler Hamilton var en del av samma cykellag för 2001 års Tour de France. Senare förvandlades båda cyklisterna till rivaler i Tour De France efter 2002. Lance Armstrong erkände att han dopat och använt PED efter Tyler, som erkände 2004. I en intervju med ABC News 2012 gjorde Hamilton ett chockerande erkännande om honom och Armstrongs dopning .

Tyler Hamiltons överraskande avslöjanden om Lance Armstrong

“Vi tog EPO som hjälper till att öka din hematokrit och hemoglobin”, avslöjade Tyler om Armstrong och hans dopning. EPO eller erytropoietin är ett förbjudet ämne i cykling, vilket hjälper till att andas bättre och förbättrar prestationsförmågan. Han sa också att han år 2000 gjorde bloddopning med Lance och en annan lagkamrat. Hamilton berättade också hur han såg Armstrong dopa sig för första gången 1999.

I intervjun öppnade han ytterligare för hur han ville hålla det hemligt för alltid. Han tvingades dock vittna i ett federalt fall där han fick avslöja allt han visste om dopning.

Hamilton uttryckte hur han mådde bättre efter att ha berättat sanningen efter att ha ljugit så länge. “Jag ljög för mina föräldrar, för min bror, min syster och mina vänner, arbetskamrater…”, erkände Hamilton. Han talade också om hur en federal utredare vid namn Jeff Novitzky kontaktade honom, varefter han inte hade något annat val än att berätta sanningen.

DYK DYPARE

I intervjun kom ytterligare ett chockerande avslöjande om hur teamets läkare skulle hjälpa dem att ta prestationshöjande läkemedel. “De skulle berätta hur mycket du kunde ta och hur långt från loppet du kunde ta”, sa han.

Vad gör den före detta cyklisten för närvarande?

Tyler Hamilton är för närvarande verkställande direktör för investerarrelationer på Black Swift Group. Han ger också coachning till cykelidrottare och erbjuder skräddarsydda träningsprogram.

Se nu: Matej Mohoric, slovensk cyklist vinner loppet med en genial modifiering på sin cykel som kan förändra sporten

Tyler Hamiltons chockerande avslöjanden kommer att bidra till att öka medvetenheten om dopning i framtiden. Som cykelfans hoppas vi att strängare lagar ska bidra till att det inte blir några dopningsincidenter i framtiden.

RELATED ARTICLES

Mest populär