Friday, December 1, 2023
HemTennis"Jag har rött hår .." – Trots rasande berömmelse, gör Jannik Sinner...

“Jag har rött hår ..” – Trots rasande berömmelse, gör Jannik Sinner en klar hållning med ett fräckt synsätt på sin popularitet bland fans

Från John McEnroe och Pete Sampras till Roger Federer och Rafael Nadal, alla tennisstjärnor har genom åren haft sitt unika sätt att hantera sin enorma berömmelse. Medan stora namn som McEnroe och Federer omfamnade sin berömmelse, valde andra som Sampras att ligga lågt, även under deras topp. Det ser ut som att den nya ungen på kvarteret, Jannik Sinner, börjar förstå denna aspekt av sitt liv som tennissuperstjärna. Den italienska sensationen Jannik Sinner efter sin seger mot Rysslands Daniil Medvedev berörde många ämnen. Men hans kommentar om det nya skiftet i hans livsstil blev en omedelbar höjdpunkt.

Sinner spelade en fantastisk match mot Medvedev och besegrade honom i tre set med 6-3, 6-7(4) 6-1 i semifinalen. Detta bekräftade italienarens position i mästerskapsmatchen mot den som vinner den andra semifinalen mellan Novak Djokovic och Carlos Alcaraz. Den här senaste vinsten verkar också ha upphetsat Sinner över hans nyvunna berömmelse.

Jannik Sinner öppnar upp om att hantera sin stigande berömmelse

Sinners triumferande segrar inklusive de senaste titlarna vid Vienna Open, China Open och Canada Open har kastat honom in i rampljuset. När hans framgång ökar, ökar också det oundvikliga erkännandet. Detta väcker frågor om de transformativa effekterna på hans vardag. Sinners växande status när han går på Italiens gator leder till nyfikna förfrågningar.

Under presskonferensen, undersöka nyanserna av nyvunnen berömmelse, frågade journalisterna känsligt: ​​”I dag när du promenerar genom Italien, är du redo att omfamna övergången från anonymitet till att bli en sportstjärna? Kan du föreställa dig en framtid där den vanliga handlingen att gå ensam är en sällsynthet?”

Sinners svar var spätt med humor när han lyfter fram paradoxen med erkännande. ”Nej, jag antar att det är en del av det jag gör, eller hur? Det enda problemet är att jag har rött hår, så det är lätt att känna igen mig (skratt).” Hans erkännande av särdraget paras också med en pragmatisk lösning. Det verkar som att det är en giltig lösning att ta på sig en keps. Han säger: “Men ändå, jag letar inte efter uppmärksamhet utanför banan, eller hur?”

Vidare reflekterar Sinner över den dubbla karaktären av sin situation. ”Om folk känner igen mig är det en bra känsla, en skön känsla. Jag antar att det är ett bra problem att ha på ett sätt.” Ändå avslöjar han utmaningarna, som förändrade matupplevelser. Med hans ord: “Ärligt talat, jag bryr mig inte så mycket om hur känd jag är eftersom jag alltid har gjort normala saker.” Paradoxen med förändring och normalitet definierar Sinners syn på den spirande stjärnstatus som åtföljer hans segrar.

En stigande stjärna vid horisonten

Viskningar av Jannik Sinner som tar sig upp till världsplats 1 2024 kan höras ganska starkt, särskilt efter hans felfria prestation så här långt i ATP-finalen. Italienaren har fått trovärdighet från armaturer som Alcaraz. Men denna förväntan förstärker också granskningen av Sinner.

När rampljuset intensifieras framträder Sinners försiktiga hållning som en strategisk väg. Mitt i stjärnstatusens tjusning klarnar hans svar hans syn på situationen. Det verkar som om Sinner är väl medveten om det nyanserade ansvar som följer med uppstigningen till tennisstjärnan.

“God vän” Carlos Alcarazs senaste kommentar förvånar Jannik Sinner när han försöker skriva historik i ATP-finalen – “Det är ett enormt privilegium…”

När han äntligen uppfyller sin enorma potential på banan, kommer Sinner att omfamna berömmelse som Federer eller ta ett subtilt tillvägagångssätt som Sampras? Svaret kommer med tiden.

RELATED ARTICLES

Mest populär