Tuesday, February 27, 2024
HemBoxing"Jag har känt Mike sedan gymnasiet": Muhammad Alis dotter Rasheda Ali beskriver...

“Jag har känt Mike sedan gymnasiet”: Muhammad Alis dotter Rasheda Ali beskriver hennes förhållande till Mike Tyson och hans inflytande på hennes barn, Nico och Biaggio Ali Walsh (exklusivt)

Muhammad Ali och Mike Tyson var två tungviktstitaner som tornar upp sig över alla andra tungviktare i sin tid. Men de var inte rivaler, faktiskt, långt därifrån. I många fall har “Iron Mike” krediterat sin framgång till “Greatest” och sett upp till honom som resten av oss. Deras relation var inte bara begränsad till varandra, utan också till deras familjer.

Amerikas favoritvideo idag

Muhammad Alis dotter Rashida Ali, en förespråkare för kampen mot Parkinsons sjukdom, har känt Tyson personligen sedan tonåren. Men det växte isär när de två bodde på olika platser. Medan man pratar med Kenny Ducey för EssentiallySports-fancasten avslöjade hon sitt förhållande till den tidigare tungviktsmästaren och hans inflytande på hennes barn.

Är Mike Tyson större än Muhammad Ali? Familjen svarar

När Rasheda Ali och hennes familj flyttade tillbaka till Las Vegas efter många år fick de kontakt med Tyson igen. När hon reflekterade över detsamma sa hon: “Jag har känt Mike sedan gymnasiet. Så jag har känt Mike länge och han har funnits i min pappas liv. De är goda vänner. Han har alltid stöttat vår familj.”

Hon tillade senare, “Han höll kontakt med min pappa. Och när vi flyttade till Las Vegas fick vi kontakt igen med Mike.” Dessutom har Mike inte bara spelat en avgörande roll i hennes liv utan också i hennes barn. Hon har två söner, Biaggio Ali Walsh, och Nico Ali Walsh, och båda är i kampsporter.

Hon avslöjade hans inflytande på deras liv och sa: “Han blev en slags förebild och en inspiration för mina barn som helt klart är boxare, men det har varit en stor ära för någon som Mike som har gått igenom så mycket med honom i sitt liv. att kunna omfamna pojkarna och i deras karriärer.” Tyson gjorde till och med ett framträdande vid Nico Ali Walshs amatörkamper, enligt Nico.

Läs mer: “Det var ett stort och stort drag”: BKFC:s presidentdetaljer Hur Jake Paul räddade boxning (exklusivt)

På frågan om var de tror att Mike Tyson rankas på listan över bästa boxare, hade Nico några åsikter om det. “Jag tycker att Mike är fantastisk. Han är en av de största tungviktarna, men jag skulle inte sätta honom över min farfar, säger Nico.

Idag fortsätter Mike Tyson att vara en stor vän till dem även efter Muhammad Alis bortgång. I boxningshistoriens tapeter förblir alliansen och kamratskapet mellan Muhammad Ali och Mike Tyson ett extraordinärt bevis på de band som knyts bortom handskarna, vilket bevisar att effekterna av äkta sportanda kan eka genom generationer.

Vad tycker du om Nico och Rasheda Ali Walshs intervju med ES fancast? Såg du hela intervjun? Berätta för oss i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär