Saturday, December 2, 2023
HemSoccer"Jag har inget att fira" - Spaniens tränare Luis Enrique säger att...

“Jag har inget att fira” – Spaniens tränare Luis Enrique säger att de blev helt nedmonterade av det japanska fotbollslaget vid fotbolls-VM 2022

Spanien, efter flera vändningar, kvalificerade sig äntligen till nästa omgång av FIFA World Cup 2022. Japan besegrade dem i sin sista match i gruppspelet. Costa Ricas nederlag mot Tyskland innebar dock att Spanien kommer att sluta på andra plats med Japan som toppar tabellen. Under några minuter låg Spanien på 3:e plats, eftersom Costa Rica hade en ledning över Tyskland och Spanien låg efter Japan. Hade Costa Rica vunnit sin match mot Tyskland hade Costa Rica kvalificerat sig, vilket spanska tränaren Luis Enrique erkände på presskonferensen efter matchen.

När han talade om lagets prestation mot Japan, erkände Luis Enrique, den spanska tränaren, att de var på väg att ta sig ur eftersom Japan hade gjort 2 mål på 5 minuter och Costa Rica ledde med 2-1 mot Tyskland.

Luis Enrique har inget att fira

Den spanska tränaren kritiserade lagets prestation och sa: “I fotboll förtjänar du det eller inte och vi förtjänade det inte… Jag är inte alls nöjd. Jag skulle ha velat vara på topp och vinna men på fem minuter gjorde Japan två. Vi demonterades…..var inte i fara i första halvlek och sedan i halvtid sa jag till dem att vara försiktiga eftersom de inte hade något att förlora. Vi kollapsade och de kunde ha gjort två mål till. Jag är inte alls glad…. Jag firar aldrig nederlag, så vi har inget att fira. Vi har kvalificerat oss, men jag har inget att fira.”

DYK DYPARE

Luis Enrique sa att han inte var medveten om att Spanien var borta i nästan 3 minuter. Om han hade fått den nyheten… Han skulle ha fått en hjärtattack.

Japan sparkar ut Tyskland pic.twitter.com/rauP6USubu

— Troll Football (@TrollFootball) 1 december 2022

Japan toppade tabellen och kommer att spela sin åttondelsfinal mot Kroatien och Spanien möter Marocko.

Åttondelsfinalen börjar bli klar

I andra VM-nyheter avslutade Argentina sitt gruppspel i toppen av tabellen genom att besegra Polen med 2-0. Mexiko besegrade Saudiarabien med 2-1, båda lagen avslutade sin turnering då båda misslyckades med att kvalificera sig till nästa omgång.

Spanien och Japan är kvalificerade till VM-utslag. Tyskland och Costa Rica är officiellt UT. 🚨🇪🇸🇯🇵 #Qatar2022 pic.twitter.com/UIYmfpcAbt

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) 1 december 2022

Marocko avslutade sitt gruppspel i tabelltoppen genom att besegra Kanada med 2-1 och Kanada kommer att avsluta sin kampanj med 3 förluster. Från samma grupp slutade Kroatien vs Belgien oavgjort. Kroatien kvalificerade sig till nästa omgång medan Belgien slutar på tredje plats.

Portugal möter Sydkorea, och Brasilien möter Cameron i sina sista matcher i gruppspelet. Med endast 4 matcher kvar i gruppspelet har vi 12 lag med det bekräftade spelschemat.

RELATED ARTICLES

Mest populär