Thursday, November 30, 2023
HemTennis"Jag har ingen empati" - Amerikansk tennisstjärna slår Rafael Nadals veteranlandsman för...

“Jag har ingen empati” – Amerikansk tennisstjärna slår Rafael Nadals veteranlandsman för att ha åkt fast för dopning

Fernando Verdasco, en veteranlandsman till Rafael Nadal, fick nyligen ett provisoriskt förbud på två månader efter att han testades positivt för en förbjuden substans på grund av ADHD-medicin. Den amerikanska tennisspelaren Reilly Opelka har dock en del olika syn på frågan. Han är av åsikten att varför tog inte många tennisspelare mediciner när de var unga.

Följaktligen fortsatte han att fokusera på hur det fortfarande var en prestationshöjande medicin.

Men fans har påpekat att ADHD förblev mycket odiagnostiserat på grund av olika anledningar och det hindrade många av dem från att få dessa mediciner utskrivna när de var unga.

Reilly Opelka stänger av “medicinering” anledningen till det provisoriska förbudet för Rafael Nadals landsman

Den amerikanska tennisspelaren kanske inte är aktiv på banan. Han har dock några starka synpunkter på vad som händer på banan. Nyligen kommenterade han den rådande domen om Fernando Verdasco, veteranlandsmannen till Rafael Nadal.

En av de största problemen inom tennis.. varför tar killar adderall för första gången i sitt liv som vuxna? Laglig dopning https://t.co/EOWcqa6p6E

— Reilly Opelka (@ReillyOpelka) 30 november 2022

Han ifrågasatte avsikten hos den spanska spelaren att ta ADHD-diagnostiserad medicin som innehåller metylfenidat.

Ledsen men jag har inte empati för någon tennisspelare som testar positivt för adderall, eftersom det i mitt sinne är en PED. https://t.co/3ljeWD8DHE

— Reilly Opelka (@ReillyOpelka) 30 november 2022

Vidare gjorde han också klart att han betraktar användningen av sådana substanser som dopning med avsikt, eftersom det fungerar som ett prestationshöjande medel.

2009 australiensiska semifinalisten som nådde sin karriär-bästa ranking av världsnr. 9 är för närvarande en världsnr. 125. Han testade positivt för den förbjudna substansen i en ATP Challenger-turnering i Rio de Janeiro.

Vad anser testbyrån?

International Tennis Integrity Agency meddelade att den spanska spelaren har accepterat sitt provisoriska tvåmånadersförbud efter att han testats positivt för det förbjudna ämnet.

Men den erkände också att spelaren tagit in substansen

Vissa fans har tagit upp denna fråga. Spelaren var medveten om vilka mediciner han tog och ändå tog han medicinen. Detta väcker frågan om spelarens trovärdighet när det gäller att ta medicinen i första hand. Sammantaget, vad tycker du om hela frågan? Vänligen meddela oss i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär