Saturday, January 28, 2023
HemGolf"Jag har haft turen att ha honom": Tiger Woods hedrar sin fadersfigur...

“Jag har haft turen att ha honom”: Tiger Woods hedrar sin fadersfigur på PGA-touren

Alla har en svag punkt, hur stark man än kan låtsas vara. Och den tidigare nummergolfaren Tiger Woods var inte oberörd av detta faktum. Hans far, den bortgångne Earl Woods, var allt för honom. Efter att han lämnade världen 2006 var Woods inte helt avvek från faderlig kärlek i sitt liv. Han hade en golfspelare i fadersfigur, Fred Couples.

Couples är en amerikansk proffsgolfare som spelade på PGA-touren och PGA Championship. Den 15 gånger stora vinnaren av mästerskapet har stått honom nära sedan han först träffade honom 1996. Efter sin älskade fars bortgång tappade Woods koll på sitt liv och spel. Earl Woods var den största anhängaren av Woods liv. Det var han som format golfaren sedan barndomen, och barnet blev GET senare.

Alla läror från hans far gjorde honom till golfarens hall of fame. Woods har med sig sin fars instruktioner och nu tränar han sin son samma sak. Men att förlora sin far var den största chock han kunde ha förväntat sig. PGA-proffset isolerade sig. Han var dock inte helt ensam.

Den största golfaren genom tiderna är tacksam för en närvaro i sitt liv. Trots faderns frånvaro trivs Woods i sällskap med par och behandlar honom som en pappa. Men varför?

Hur unikt är bandet mellan Tiger Woods och Fred Couples?

Golfproffset Tiger Woods var nyligen med i det första avsnittet av Bridgestones “Another Golf Podcast”. Där pratade han om golf, sin framtid i spelet och föremålen som fanns i hans golfbag. Höjdpunkten i podcastavsnittet var dock hans förhållande till Fred Couples. Den 82 gånger PGA-tourvinnaren känner sig välsignad över att ha par i sitt liv som han kallar “pappa på turné”.

DYK DYPARE

Woods förklarade sin tacksamhet och sa: “Jag har haft turen att ha honom som i princip min pappa på turné.” Couples var den första som tog Woods under hans ledning när han blev proffs 1996. När han gick med på PGA-touren var han föga förvånande en “ensamvarg”, och hans medspelare var inte så varma som de är nu. Men Couples var alltid tillgängligt för den unga GET i vardande 1996.

Golfens näst mest följda personlighet på Instagram märkte Couples närvaro. Han uppskattade sin tillgänglighet under träningspass och middagar på vägen. Ryder Cup 1997 var händelsen då Woods insåg Freds betydelse. Och sedan dess, närhelst han övade på Augusta, var det antingen med [Mark] O’Meara eller par.

Woods förlorade sin far 2006; vem som helst kan aldrig fylla det tomrummet. Men att ha en fadersfigur i livet som vägleder dig är fortfarande en välsignelse.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär