Friday, December 8, 2023
HemBoxing"Jag har bytt ut att vara världens tungviktsmästare mot att plocka upp...

“Jag har bytt ut att vara världens tungviktsmästare mot att plocka upp Dog Sh*t”: Tyson Fury Brutalt ärlig om boxningscomeback

Du kan ta livet ur en boxare, men aldrig boxning ur hans liv. Älska det eller hata det, boxning är en ung mans sport. Varje fighter fruktar den dag då det sjunker in att det är dags för honom att sluta. Tyson Fury gillar dock de flesta avskyr att nämna ära, bälten och pengar som grunden för dessa känslor.

Det har mer att göra med livsstilen; svetten, slitet och otaliga timmar på gymmet. Alla hamnar i slutändan i en lika ofarlig handling som att hänga handskarna.

Adieu… Här kommer jag

Det finns inte en boxare som inte har gått igenom dessa kval av “vad härnäst”. Tyson Fury är ganska högljudd i ämnet. Förutom att ta avsked med Ring-titeln, hade den trettiofyraåriga Mancunian bekräftat att han drog sig tillbaka från boxningen den 12 augusti i år. Beslutet visade sig dock vara tillfälligt. Två månader senare tillkännagav Fury den tredje matchen mot britten Derek Chisora ​​den 3 december på Tottenham Hotspur stadion.

Beslutet kommer naturligtvis i bakgrunden av en misslyckad affär med den tidigare mästaren Anthony Joshua.

Efter att reflektera över hur livet bultade upp under de senaste månaderna, kom Fury ut rent när han pratade med onlinesporttidningen The Sportsman. Ofta tuktas för gungbräda beslut, Fury stod fast vid sin pensionering.

Tyson Fury, från Bela Gyongyosi till Derek Chisora

Gå tillbaka till de dagar han började, zigenarkungen reflekterade över hur faserna av att sluta och återförenas blev ett regelbundet inslag i hans liv. Sedan, vid tjugoett, vann Fury den engelska tungviktstiteln.

Två år senare träffade han Derek Chisora ​​för första gången på Wembley. Segern gav brittiska och Commonwealth-titlar för zigenarkungen. Förmodligen hans lyckobringare, det andra mötet med Derek den 29 november 2014 i London gav WBO International-titeln.

Det fanns ingen blick bakåt därefter. En enhällig seger mot Wladimir Klitschko gjorde honom till WBA (Super), IBF, WBO, IBO och Ring Heavyweight mästare. Det första mötet med den mycket fruktade bronsbombern Deontay Wilder 2020 slutade i ett dödläge. Men det tog inte lång tid, för Fury var redo med alla svar på Deontays frågor.

Två raka vinster mot amerikanen gjorde honom till WBC- och Ring Heavyweight-mästare. Efter trilogin med Derek kommer Tyson att ta sig an ukrainaren Oleksandr Usyk för att säkra det obestridda mästerskapet någon gång nästa år.

Syftet

Karriären stod inför flera fallgropar. Han minns de dagar som tillbringades helt hemma och sa: “Jag kommer hem, jag är pensionerad och jag tar med barnen till skolan, går ut med hunden, plockar upp hundskiss, och jag tänker att jag har bytt ut att vara tungviktsmästare i världen mot att plocka upp hundskis vid sidan av vägen. Som, vad fan gör jag? Jag är inte byggd för ett normalt liv tror jag inte. Jag tror aldrig att jag någonsin kan gå tillbaka till det………….. Det är en stor nedgång och det tar mycket att vänja sig vid och jag tror inte att jag är redo för det nu och det gör jag inte vet när jag ska vara redo.”

Se upp för mer: När Body Snatcher styrde ringen

Tyson är osäker på när den tiden kommer när han tar farväl av boxningsvärlden.

Men han behöver ett “syfte” för att leva sitt liv. Även om det innebär att ha ett vardagsjobb behöver Tyson ett ankare, så han går aldrig på drift.

RELATED ARTICLES

Mest populär