Sunday, December 10, 2023
HemBoxing"Jag har alltid varit en ren idrottare": månader efter dopingtestfiasco retar Alycia...

“Jag har alltid varit en ren idrottare”: månader efter dopingtestfiasco retar Alycia Baumgardner stort tillkännagivande för att bevisa sin oskuld

Alycia Baumgardner planerar att släppa en bomb. Vad handlar det om? Den obestridda kvinnliga superfjäderviktaren fick en oväntad vändning när hon testade positivt för två förbjudna ämnen innan hennes kamp mot Christina Linardatou den 15 juli. Matchroom Boxing, hennes promotor, avslöjade resultaten av ett frivilligt antidopningstest, vilket indikerar närvaron av mesterolon- och metenolonacetatmetaboliter i hennes A-prov före kampen den 12 juli.

Men de efterföljande testerna efter striden den 15 juli och ytterligare ett den 16 juli gav rena resultat. Trots detta tillför avslöjandet ett skikt av komplexitet till Baumgardners senaste seger, vilket väckte diskussioner om effekten av det positiva förkampstestet på legitimiteten av hennes obestridda titelförsvar. Mästaren planerar nu att göra saker klart och hävda hennes oskuld.

Alycia Baumgardner gör en stor avslöjande

Efter testerna uppgav en förvånad Baumgardner på sociala medier att de två substanserna som upptäckts var obekanta för henne. Att hon aldrig hade stött på eller använt dem. Fast besluten att inte vara tyst, hävdade hon sin avsikt att aktivt ta itu med och navigera genom situationen. Baumgardner har lagt upp ett klipp på sitt X-konto där hon tillkännager att hon har några seriösa bevis som kan bevisa hennes oskuld. “Jag ska sätta rekordet, okej, och det har varit länge på väg”, sa mästaren.

Hon uttrycker sin tro på sitt team, experter och framför allt vetenskap. Dessa, hävdar hon, kommer att avslöja den sanna historien. På frågan om hur hon planerar att göra det, svarade hon: “Du får bara vänta och se. Jag kommer att släppa några väldigt saftiga nyheter efter den här intervjun med dig och det kommer bara att visa världen varför jag alltid har varit en ren atlet och varför dessa muskler alltid har varit en flex.”

Baumgardner påminner fansen om att hon alltid har stått för ren sport och kommer att fortsätta att göra det. Hon är redo att krossa alla förhoppningar som hennes hatare har om hennes undergång. WBO kan dock fortfarande behöva lite mer bevis.

WBO:s meddelande om “show cause”.

WBO har intensifierat granskningen kring Alycia Baumgardners drogtesterundersökning och har utfärdat ett “Show Cause”-brev. Brevet kräver att Baumgardner inom 30 dagar ska ge skäl till varför WBO Championship Committee inte ska rekommendera att förklara WBO Female Jr. Super Featherweight-titlarna lediga eller vidta andra lämpliga åtgärder. Underlåtenhet att följa kan leda till att kommittén går vidare utan ytterligare utfrågningar. Flytten lägger till ett lager av brådska till den pågående situationen. Dessutom skapar det osäkerhet om Baumgardners mästerskapsstatus. De potentiella konsekvenserna av utredningen på hennes titel är uppe för diskussion.

Medan vissa fortfarande inte är övertygade och tror att det bara kommer att vara ytterligare en ursäkt, är Baumgardner övertygad om att hennes oskuld kommer att upptäckas förr, om inte senare. Vad tror du att avslöjandet kommer att handla om? Vad har du för synpunkter på det?

RELATED ARTICLES

Mest populär