Thursday, November 30, 2023
HemNASCAR"Jag har alltid haft den filosofin" - Rick Hendrick reder ut det...

“Jag har alltid haft den filosofin” – Rick Hendrick reder ut det inkluderande tänkesättet bakom HMS kolossala NASCAR-framgång

Rom byggdes inte på en dag, och det blev det inte heller Hendrick Motorsportframgång. När Rick Hendrick etablerade Hendrick Motorsports 1984 kände ingen till efterdyningarna. Under åren har teamet samlat fram ikoniska förare, besättningschefer och oräkneliga minnen. Efter 39 år har Mr. H förtjänat en vördad plats i motorsporthistorien med 14 ägarmästerskap och 339 vinster över NASCARs tre bästa tävlingar. Även 2023 inledde HMS eftersäsongen med två av deras förare som startade i åttondelsfinalen.

Trots deras ansträngningar förgäves har teamet alltid satt sina förare i positioner där de kan kämpa för sin framgång. Rick Hendrick avslöjar hemligheten bakom det och har något att säga.

En hemlig ingrediens bakom Rick Hendrick & Hendrick Motorsports framgångar

En ung Rick Hendrick byggde sin första bil med sin far vid 14. Virginia-infödingen var en frekvent besökare på racerbanor i staten, och hans nyfikna natur mot bilar drev honom in på en ny karriärväg. Trots att han studerade till stanstillverkare kom hans första genombrott i bilbranschen 1972 vid 23 års ålder. Efter att ha blivit utnämnd till general sales manager efter framgångarna med hans begagnade bilparti, var 1976 året då en stor förändringsvind kom. som General Motors utnämnde Mr. H till den yngsta Chevrolet-återförsäljaren i landet.

Resan har varit lång och minnesvärd, från att vara den yngsta Chevy-återförsäljaren till den vinnande Chevy-teamägaren i NASCAR. Men vad var det som drev Rick Hendrick så långt upp på stegen? Det verkar som att vi har våra svar.

Mr H uttryckte, “Om människor vet att du bryr dig om dem och deras framgång, så bryr de sig om dig. Jag har alltid haft den filosofin. Jag känner att vi alla byggde det här tillsammans, så det är prioritet ett för mig. Men du måste ha allt. Du måste ha de bästa mekanikerna, gropbesättningar, och det tar alla när du får ihop allt. Förare, besättningschef, du vet, allt stöd, då kommer vi att lyckas. Det har varit nyckeln.”

73-åringens beslutsamhet har översatts till framgång och berömmelse i NASCAR. Laget går in varje NASCAR-säsong, år efter år, som en ledande utmanare till mästerskapet. NASCAR erkände hans ansträngningar 2017 genom att introducera honom i Hall of Fame, medan internationellt erkännande föregick det med ett inträde i International Motorsports Hall of Fame 2013.

2023 visade HMS sin skicklighet på banan och hade, trots en skakig avslutning på grundserien, mycket att se tillbaka på. När det gäller Rick Hendrick har hans idéer på senare tid varit inget mindre än revolutionerande.

HMS hade ett fantastiskt 2023 trots att de inte kunde landa cupseriemästerskapet

Tidigare i juni i år utarbetade Rick Hendrick en plan tillsammans med NASCARs vd Jim France för att sätta sporten på världskartan. Målet? Ett av de mest prestigefyllda racingevenemangen i världen är 24 Hours of Le Mans. Cup Series tre främsta ledare, HMS, Chevrolet och Goodyear, följde Jim Frances plan för att göra möjligheten till verklighet när de prydde ‘Garage 56’ för att markera NASCARs återkomst till evenemanget efter 1976.

Med internationella framgångar ställde laget tillbaka ögonen på sitt primära mål, Cup Series-trofén. Alex Bowman och Jaga Elliott missade slutspelet för första gången i karriären i en oväntad utveckling. Kyle Larson och William Byron, å andra sidan, visade inga tecken på att stanna när de marscherade genom Championship 4-loppet i Phoenix med relativ lätthet.

William Byron hade särskilt en fantastisk säsong och en perfekt skildring av HMS expertis när han fick sex vinster för att stå högt som föraren med flest vinster 2023. Larson var också nära att landa ett andra mästerskap men blev så småningom kantad av mästaren Ryan Blaney. I ägarnas mästerskapslopp segrade även JGR:s lag #19 och #11 över lag nr 24.

Sammantaget har det varit en framgångsrik säsong för laget, med mycket positivt att skriva ner. Brist på bestick kommer inte att demotivera teamet utan istället ge dem det välbehövliga bränslet för framgång 2024.

RELATED ARTICLES

Mest populär