Saturday, December 9, 2023
HemSoccer"Jag har aldrig sett ett större ego i mitt liv" - Förre...

“Jag har aldrig sett ett större ego i mitt liv” – Förre Englands fotbollsstjärna Wayne Rooney river in Kylian Mbappe för respektlös medlagkamrat

Den första halvan av säsongen har sett kontroversen kring Kylian Mbappe. Oavsett om det var hans helomvändning från Real Madrid-övergången och att förlänga sitt kontrakt med PSG eller hans frustrationer över Galtier, att använda honom som anfallare, så gick ingenting bra. Mbappe har visat frustration på sina lagkamrater för att de inte skickade bollen till honom. Han har fått kritik från många kritiker.

En sådan incident fick Wayne Rooney att kritisera Mbappe redan i augusti i år. Det var i en match mot Montpellier i augusti som kontroversen inträffade.

Wayne Rooney sprängde Kylian Mbappe

PSG tog emot Montpellier i en Ligue 1-match i augusti 2022 och Mbappe missade en straff. PSG vann ytterligare en straff och som avgjort stod Neymar på plats för att ta den. Det var där dramat hände, när Mbappe axlade Lionel Messi när han gick mot Neymar för att be om att få ta straffen. Neymar nekade till att ha gett en straff till Mbappe.

🗣 Wayne Rooney om Kylian Mbappe axlar Lionel Messi: “En 22-23-årig spelare som kastar en axel på Messi… Jag har aldrig sett ett större ego än detta i mitt liv. Någon påminner Mbappe om att Messi hade fyra ballonger vid 22-årsåldern. d’Ors.” 🏴🇫🇷🇦🇷 detta via @DeparSports. pic.twitter.com/mMwqrkYkwW

— Roy Nemer (@RoyNemer) 18 augusti 2022

När bilderna började cirkulera över sociala medier, kritiserade många fans och förståsigpåare Mbappe för hans beteende. Wayne Rooney hoppade också på scenen. Rooney sa, “En 22-23-årig spelare som kastar en axel på Messi… Jag har aldrig sett ett större ego än detta i mitt liv. Någon påminner Mbappe om att Messi vid 22-årsåldern hade fyra Ballon d’Ors.”

Mbappes beteende gjorde Rooney besviken. Ryktena cirkulerade inget bra mellan stjärntrion i PSG. Mbappes beteende lämnade hierarkin i chock.

Saker och ting har ordnat sig bra efter incidenten

Allt eftersom tiden gick, ordnade sig saker och Mbappe började njuta av sitt spel tillsammans med Messi och Neymar. Trion har varit dödlig den här säsongen framför målet. Messi trivs i Paris den här säsongen efter en dålig första säsong med hans mått mätt.

Statistiken för trion förklarar allt. De har 51 mål plus assist mellan sig i Ligue 1 och 22 mål plus assist i UEFA Champions League. PSG är fortfarande det enda laget i de fem bästa ligorna obesegrat i den inhemska ligan och UEFA Champions League.

Formen och förståelsen mellan trion har gjort dem till den starkaste utmanaren att vinna UEFA Champions League. PSG drömmer redan om att vinna den eftertraktade trofén som har undgått dem hittills. PSG är redan i samtal med ett följe av Messi om en kontraktsförlängning. Det har dock gått rykten om Messis flytt till MLS-sidan Inter Miami.

Lionel Messi och Inter Miami närmar sig ett avtal för att göra honom till den högst betalda spelaren i MLS-historien, per @TimesSport pic.twitter.com/Ou5BxoyWN4

— Bleacher Report (@BleacherReport) 27 november 2022

Världscupuppehållet kan ha kommit vid fel tidpunkt för högtflygande PSG, men de kommer att vara fast beslutna att hålla formen igång. De har den nuvarande bästa trion i sitt anfall.

Ja, kontroverser inträffade när säsongen började. Men nu när saker och ting löser sig, tror du att PSG kommer att gå hela vägen och vinna UEFA Champions League den här säsongen?

RELATED ARTICLES

Mest populär