Friday, December 8, 2023
HemBodybuilding"Jag hade bristningar överallt" 4x Champ Flex Wheeler betalade ett högt pris...

“Jag hade bristningar överallt” 4x Champ Flex Wheeler betalade ett högt pris för att säkra prestigefyllda titlar

Flex Wheeler är ingen mindre än en legend inom bodybuildingbranschen. Han vann Arnold Classic fyra gånger, vilket ledde till att Arnold Schwarzenegger förklarade att han är störst i sporten. Oavsett hans framgång var Wheelers resa komplicerad nog. Efter att ha vuxit upp som ett dyslektiskt svart barn i det fattiga 90-talets Amerika blev Flex Wheeler utsatt för mobbning och förlöjligande från samhället.

Hans svårigheter upphörde inte ens efter att han blev känd över hela världen. Också ihållande användning av droger för att förbättra hans fysik, tillsammans med en ärftlig sjukdom, ledde till allvarliga komplikationer. Situationen nådde också ett skede där Flex tvingades välja mellan sitt liv och sitt ben.

Flex Wheeler genomgick en partiell amputation

2019 opererades Flex, vilket ledde till att hans högra ben delvis amputerades. IFBB-proffset kom ihåg: “På den tiden stirrade läkaren bara på mig och jag började gråta för att jag visste det. Hon sa ‘Flex vi är där’.” Tack och lov var operationen en framgång och idag är han på väg mot återhämtning.

Wheeler pratade med Dennis James på The Menace Podcast nyligen där han erkände att han använde steroider. “(Jag hade) bristningar överallt. De var så smärtsamma, de var som stora maskar…”, sa han. “Du kan fortfarande se dem på min underarm, mellan mina ben. De var enorma och röda, det var hemskt”, tillade han.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av IFBB LEGEND FLEX WHEELER (@officialflexwheeler)

Wheeler fick diagnosen njursjukdom 1999. Till sin läkares bestörtning kunde testresultaten inte identifiera källan till problemet. Senare märkte idrottaren att han gick upp över 30 kg och utvecklade svullnad i händer, fötter och könsorgan. 2020 avslöjade Wheeler att den extremt sällsynta sjukdomen kallas segmentell glomeruloskleros, som påverkar en persons blodcirkulation. Efter att ha genomgått en njurtransplantation 2004 stod Wheeler under konstant medicinsk övervakning.

Wheeler är på väg mot återhämtning

Flex Wheeler bestämde sig senare för att dokumentera stadierna av hans tillfrisknande på sina sociala medier. Dessutom sågs han träna på gymmet i en Instagram-video postad av Wheeler. Bildtexten: “Jag kommer inte att nekas. Let’s go.”, såg videon Wheelers benprotes i aktion när han tränade på en benpress. Hans beundransvärda uppvisning av motståndskraft ledde till globalt stöd från hans fans.

Han hade ett hårt liv. Från att ha överlevt en nära-döden-upplevelse från en bilolycka 1994 till att ha varit herr Olympias tvåa tre gånger; Flex Wheeler är fortfarande en legend inom sin sport. Sammanfattningsvis är hans liv ett bevis på hans krigaranda.

Flex Wheeler drog sig tillbaka från konkurrenskraftig bodybuilding 2000. För närvarande är han ansiktet utåt för sitt eget märke av lyxiga träningsskor.

RELATED ARTICLES

Mest populär