Wednesday, December 6, 2023
HemBasketball"Jag grät lite för att det gjorde ont i mina känslor": Charles...

“Jag grät lite för att det gjorde ont i mina känslor”: Charles Barkley, som fick en verklighetskontroll av 76ers Legend, fördubblar sin kritik av $192 miljoner NBA-stjärna

Charles Barkley kom in i ligan och vägde mellan 295 och 300 pund. Och för en 6’6-tums underdimensionerad power forward var det bara inte idealiskt. Barkley draftades som femte totalt i NBA-draften 1984 av Philadelphia 76ers. Och han berättade nyligen om sin resa för att förbättra sin kropp för att få mer speltid jämfört med nuvarande New Orleans Pelicans-stjärnan Zion Williamson. Men Barkley började inte på den resan förrän efter en hård verklighetskontroll från en 76ers-legend.

Barkley snittade de lägsta spelade minuterna under sin rookiesäsong. Vilket uppenbarligen gjorde honom frustrerad. Trots att han hade All-Star-potential fick han inte spela hela startminuter under sitt rookieår.

Charles Barkley krediterar en 76ers-legend för en hård men välbehövlig verklighetskontroll

En frustrerad Barkley vände sig till Philadelphia 76ers superstjärneveteran. Och nej, det var inte Julius Erving. Istället vände han sig till Moses Malone för råd. Även om Barkley och Erving var listade på samma höjd vände han sig till Moses Malone på grund av positionen han spelade.

En annan anledning var att Malone och Barkley tidigare bodde i samma byggnad. Vilket gjorde det bekvämt för honom att öppna upp för “Big Mo.” Barkley pratade om hela interaktionen med Taylor Rooks på Bleacher Reports YouTube-kanal.

Barkley sa: “Så jag var nummer fem i draften, jag fick inte spela. Och det bästa som någonsin hänt mig var Moses Malone. Jag och Moses bodde i samma byggnad. Och jag sa, ‘Big Mo kan jag komma och hälsa på dig ikväll? Jag har några saker jag behöver prata med dig om.’”

Malone bjöd in den unge Barkley till sin takvåningssvit. Barkley fortsatte att berätta historien och sa: “Big Mo, varför får jag inte spela?” Moses gav Barkley en hård verklighetskontroll.

Malone svarade: “Ung kille, du är tjock och du är lat. Du är så överviktig att du inte kan jobba hårt.” Barkley erkände sedan att det slutade med att han grät lite och sa: “Jag gjorde som alla vuxna män gör. Jag grät lite för att det sårade mina känslor.”

Kritiken från Shaquille O’Neal och Barkley mot Zion Williamson

Det var då Rooks påpekade att Zion Williamson måste ha känt på samma sätt när folk pratade om hans vikt. Och korrigerade även Barkley på det faktum att Zion tar hans kritik personligt är hur vem som helst skulle reagera.

Barkley svarade, “Det här är affären vi gör med djävulen när du är känd, alla har en åsikt om dig.” Barkley tillade att han tycker att någon runt Zion Williamson borde berätta för honom att han måste gå ner i vikt.

Zion Williamsons nya kontraktsförlängning kommer att kräva att hans vikt och kroppsfettsprocent blir mindre än 295, per @cclark_13

Att inte uppfylla detta kan minska hans garanterade pengar. pic.twitter.com/vjCaqNQ33t

— Bleacher Report (@BleacherReport) 28 juli 2022

Williamsons vikt hade skjutit upp till mer än 300 pund efter att ha drabbats av en skada. Och han fick möta ganska mycket kritik från NBA-analytiker som Shaquille O’Neal och Charles Barkley. Men han satsade sedan på att få ner det till 284 lbs. Under lågsäsongen skrev 22-åringen på ett femårigt maxkontrakt på 193 miljoner dollar med New Orleans Pelicans. Det nya avtalet innehåller enligt uppgift en viktklausul, vilket innebär att om hans vikt och kroppsfettprocent är över 295, kan han förlora på en del av sina garanterade pengar.

(film av Zion som värms upp)

“Chuck, du hade en visceral reaktion på det här.”

Chuck: “Det ser ut som att jag och Shaq hade ett barn.”

Shaq: “Jag slutar.” pic.twitter.com/TwnsZwitya

— Dime (@DimeUPROXX) 3 november 2021

Kanske motiverade Barkleys kritik och kritiken från NBA-världen Williamson att gå ner i vikt.

Vad tyckte du om Barkleys berättelse om Moses Malone? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär