Friday, February 3, 2023
HemF1"Jag förväntar mig att team kommer närmare": F1-chefen Stefano Domenicali skjuter ner...

“Jag förväntar mig att team kommer närmare”: F1-chefen Stefano Domenicali skjuter ner Max Verstappens dominansanspråk efter FIA:s historiska regeländring

Förändring är konstant. Detta ordspråk är ganska bra tillämpligt på Formel 1-världen, eftersom Mercedes till en början tog kontroll över F1-kretsarna under turbohybrid-eran, och nu verkar det som att Red Bulls kommer att fortsätta med den trenden ett tag. F1-vd:n ifrågasätter dock Max Verstappens dominans och gör ett upprörande påstående, vilket tyder på att han inte tror på det.

Max Verstappen hade en fantastisk säsong den här gången, och till skillnad från förra året kunde han säkra sitt andra mästerskap utan att bli involverad i några sista varvstävlingar. Stefano Domenicali hävdade att det fanns två skäl till det. Den första anledningen var att Verstappen och Milton Keynes-teamet återhämtade sig väl från en stenig start, och den andra var att Mercedes, Red Bulls ärkerival, kunde ta sig an en utmaning först under det senare halvåret.

F1:s VD i samtal med La Gazzetta dello Sport sa: “Vi är nöjda med regeländringarna. Vi har sett slagsmål på banor som annars inte skulle hända. Det krävs fortfarande lite tålamod, som alltid är fallet med tekniska revolutioner, men loppen var definitivt inte så bra innan.”

Budgettaket är en av de regulatoriska ändringarna som föreslagits av F1:s VD. Detta är en okänd grund för de styrande organen att navigera, och sättet de hanterade ärendet genom att bötfälla Red Bull har rönt intensiv kritik från fansen och oppositionen, “I den nuvarande reglerande och finansiella situationen, tack vare budgettaket, har jag förvänta dig att lag är närmare varandra och kortare vinstcykler. Det går utan att förringa egenskaperna hos en förare som Max, säger Domenicali. (Översatt med Google)

Reglerna kan gynna vissa lag samtidigt som de skadar andras förmåga att prestera. FIA föreslog dock restriktionerna tidigare i år, vilket kan få de mindre lagen att lida mycket.

Har den nya F1-golvregeln stor inverkan på de mindre lagen?

Innan den kommande säsongen börjar ändrade styrelsen flera av F1-golvbegränsningarna i ett försök att minska problemet med tumlare. Regelverket implementerades med sikte på förarnas långsiktiga välbefinnande och säkerhet. Golvets kanter kommer att behöva höjas med 25 mm till följd av förändringarna, vilket kan påverka mindre lag allvarligt.

Guillaume Dezoteux från AlphaTauri uttalade sig i en intervju med Autosport när han tillfrågades om detta drag skulle behöva designa ett helt nytt chassi. Han sa, “Uppenbarligen om du höjer golvkanten, med målet att minska nedåtkraften på bilen, särskilt i höghastighetshörnen, förändras det mycket som hur mycket energi du lägger på däcken och vad fjädringen gör . Det ändrar fjädringsintervallet eftersom du kanske behöver kunna höja bilen.”

“Om du sa i dag att vi skulle behöva höja bilen 20 millimeter eftersom vi har en tjockare planka, skulle vi inte kunna göra det eftersom vår fjädring inte är designad för att uppnå det. Hela projektet är väldigt sammankopplat. Så när du ändrar en parameter påverkar det i allmänhet allt annat”, tillade han.

Mer än hälften av grid-teamen, inklusive AlphaTauri, protesterade mot FIA:s policy när detta problem var i rampljuset.

Många F1-experter och analytiker har förutspått att Max Verstappen kommer att vinna nästa mästerskap på grund av det sätt han har presterat den här säsongen. Men när striden blir hårdare, känner du att Stefano Domenicali talade sanning?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär