Wednesday, February 28, 2024
HemAgron Smakici"Jag försökte verkligen röra mig mycket som Usyk": Tyson Furys sparringpartner förklarar...

“Jag försökte verkligen röra mig mycket som Usyk”: Tyson Furys sparringpartner förklarar hur Gypsy King fick skärpan över ögat och kände sig ledsen över att ha avbrutit den största kampen

Ett sparringolycka med kroatisk tungviktare Agron Smakici har lett till en oavsiktlig nedskärning ovan Tyson Furys öga. Tja, denna skada ledde till att den mycket efterlängtade matchen mot skjuts upp Oleksandr Usyk. Händelsen, som fångats i film, fick Hans Excellence Turki Alalshikh att ställa in det planerade evenemanget den 17 februari.

Fansen har försäkrats om biljettåterbetalningarna. Det ombokade datumet för Tyson Fury vs Oleksandr Usyk-kampen är nu satt till den 18 maj. Även om det har förekommit påståenden om att Smakici inte känner någon ånger över sitt agerande har han i en intervju sagt att han är ganska ledsen över hela situationen.

Agron Smakici förklarar videon ur sitt perspektiv

Smakici anslöt sig nyligen till Tyson Furys sparringpartners, ett team som från början inkluderade Jai Opetaia och Moses Det kommer att göra ont. Hans tillägg var inte oväntat med tanke på hans historia av sparring med topptungviktare, inklusive Anthony Joshua. Southpaw värvades av Team AJ för att hjälpa Joshua att förbereda sig för hans sammandrabbning med Otto Wallin och fungerade som en viktig sparringspartner för Joshuas revansch mot Oleksandr Usyk i augusti 2022.

Han tog dock upp situationen själv i en intervju med iFL TV, där han talade om hur det är “bulls**t” när folket hävdade att han inte mår dåligt av att tillfoga Fury smärta. Dessutom talade han om sin avsikt under sparringssessionen, “Jag frågade Mr sugar, ‘Vad för sorts spioneri ska jag göra?’ Så han sa: “Bara fri, hur du känner.” Så jag försökte verkligen röra mig mycket som Usyk, undvika slag, slå i kroppen. Och jag ägnar mig också åt professionell brottning, så jag var också bra i bra brottning med honom.”

Dessutom tillade han, “Så jag tror att det var allt bra han inte var i form eller något som folk skriver.” I den här intervjun visade han mycket respekt för Fury. Men hans handlingar kan sätta Fury på ett uppehåll under de kommande 90 dagarna.

Tyson Furys sår kräver effektiv läkning

WBC-mästaren i tungvikt, Tyson Fury, står inför en återhämtningsperiod på “minst 90 dagar” innan han kan delta fullt ut i sparring igen. Enligt hans skära man Jorge Capetillo, svårighetsgraden av snittet kräver grundlig läkning innan Tyson kan återuppta träningen eller gå in i lägret. Capetillo betonade behovet av att Tysons skada läker effektivt för att förhindra att skäret öppnas igen under en kamp, ​​särskilt mot Oleksandr Usyk.

Capetillo sa, “Jag skulle säga att det kommer att ta åtminstone 90 dagar att återhämta sig från ett snitt i sparring. Förhoppningsvis kan kampen hända till sommaren eftersom det är så olyckliga nyheter.” Senare tillade han också att dessa saker händer, och att allt är en del av processen. Dessutom inspirerades han också av “The Gypsy King” hunger efter denna match, men ingen kan överträffa deras öde.

Läs mer: Fansen hånar Tyson Fury för Fight Postponement när Oleksandr Usyk delar ny Fight-affisch

Nu är det nya datumet i maj, vilket ger WBC-titellistan tillräckligt med tid att återhämta sig och göra sig redo för kampen. Vad är dina tankar om detta? Låt oss veta i kommentarsfältet.

Inlägget “I Was Really Trying to Move a Lot Like Usyk”: Tyson Furys sparringpartner förklarar hur Gypsy King Got the Cut Above Eye, Feeling Sad for Cancelling the Biggest Fight dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär