Saturday, December 9, 2023
HemNASCAR"Jag blev chockad" - HMS Insider och NBC-analytiker avslöjar 84-åriga Broadcast Networks...

“Jag blev chockad” – HMS Insider och NBC-analytiker avslöjar 84-åriga Broadcast Networks uppenbara Ross Chastain-rån

Överraskande avslöjanden har dykt upp i Phoenix. NASCAR-gemenskapen bevittnade historia som skapades på söndagen. Ross Chastain blev den första icke-mästerskapsföraren att vinna säsongsfinalen sedan införandet av slutspelsformatet 2014. Med tanke på alla aspekter var det en fantastisk syn för sporten. Chastain visade grymhet och beslutsamhet att avvärja Cup Series-mästaren Ryan Blaney med några fantastiska racing att se.

Men enligt några färska rapporter var NASCAR missnöjd med att #1-föraren hamnade i rampljuset före den snart blivande mästaren. Chastain vägrade att vika från ledningen trots att Blaney gick het i hälarna och till och med försökte stöta honom på väg till mållinjen. Mitt i kontroversen har Hendrick Motorsports-legenden och NBC-kommentatorn och analytikern Steve Letarte också påpekat NBC Sports försumlighet av Chastain, som kom i skuggan av hypen om en Blaney-seger i Phoenix.

Steve Letarte lyfter fram NBC Sports okunnighet om Ross Chastains historiska bedrift

Före Phoenix, Ross Chastain hade bara lett ett varv under de senaste nio tävlingarna. Med sin tidigare vinst på hemmabanan i Nashville var det bara ett fåtal som förväntade sig att han skulle lysa starkare än någon annan förare på söndagen. Men stunden kommer, kommer mannen. Chastain dominerade loppet och behöll ledningen i 157 av 312 varv, eller mer än hälften av tävlingstiden. Denna sublima men oväntade prestation är det som överraskade Steve Letarte.

NBC-kommentatorn avslöjade sin podcastpartner, Choppers förutsägelser, “Den verkliga frågan är en icke-mästerskapsvinnare. Chop kallade det. Han hade bara fel kille. Han hade Denny Hamlin. Istället var det Ross the Boss Chastain som gick till segerbanan. Jag var chockad.”

Som hans medvärd påpekade, begravdes Ross Chastain och hans vinst under firandet av Blaneys vinst istället. Trots att han var huvudpersonen i ett historiskt ögonblick, försummades #1 Chevy-föraren av NBC Sports, som är den primära sändaren för NASCAR. Det mesta av strålkastarljuset och kamerorna riktades mot det nya Cup-serien mästare istället, och förringade Ross bedrift.

“Jag såg det på sociala medier. Som ni vet vann Ross loppet. Jag är liksom, nej, det gör jag inte. Gjorde han? Hur gjorde han? Vi hade inte ens Ross Chastains namn i sista varvet. Det var Ryan Blaney till mästerskapet.sa Letarte.

Som Letarte antydde var favoritismen ganska uppenbar på NBC. Efter rapporterna om en NASCAR-tjänsteman som ifrågasatte Chastains spotter under loppet, kan några allvarliga samtal komma.

Ross Chastain hoppas kunna ta vara på Phoenix-vinsten för att rusta upp för 2024

Trackhouse Racing är ett relativt ungt lag i Cupserien. Laget grundades 2021 av lagägaren Justin Marks och den internationella megastjärnan Pitbull och har överträffat förväntningarna för varje säsong som gått. 2022 genomförde Ross Chastain det ikoniska “Hail Melon”-draget och dök in i Mästerskap 4 lopp. För ett lag att förbättra sig så mycket under en enda säsong är en otrolig utveckling.

Även om 2023 inte har varit lika gynnsamt som föregående år, har laget haft sina ögonblick. Att vinna cupseriefinalen för att slå rekordet för icke-mästerskapsförare är säkert en av dem. Chastain tror att den här vinsten kan skjuta dem framåt långt.

“Vi upprätthöll den nivån av konkurrens,” sade Chastain. “Vi har haft vår beskärda del av dagar på åttonde plats, dagar på 18:e plats, och ibland 22:e plats dagar, rakt upp. Ja, det är bara en fortsättning, och vi stannar här. Vi går inte iväg.

“Som, vi är störande på banan vanligtvis av min körning, men det hänger ihop med att Justin och (delägare) Pitbull och vårt ledarteam gör saker annorlunda, har en verklig närvaro i Nashville, håller en närvaro där på Broadway för något utanför Charlotte och Concord och Lake Norman-området. Vår butik finns i Concord och alla våra anställda är där förutom Justin och marknadsföringssidans hjärnförtroende.”

När han pratade om sina känslor om sin tid i laget och hur hans framtid skulle kunna forma sig inom kort, tillade 30-åringen, “Ja, jag bara älskar att vi stannar här och att vi fortsätter att vara snabba. Våra processer fungerar. Vi litar på dem och vi fortsätter att se igenom det.”

Förutom deras framsteg i den främsta tävlingen, har de vidgat horisonten för racers som kommer in på scenen. Att Shane van Gisbergen vann på sin NASCAR-debut i Chicago var det främsta exemplet. Skulle Trackhouse Racing fortsätta att förbättras i denna takt kan det bli ett av kraftpaketen på nolltid.

RELATED ARTICLES

Mest populär