Monday, December 11, 2023
HemNASCAR"Jag bad om hans hjälm" - Ryan Blaney avslöjar sista utvägen för...

“Jag bad om hans hjälm” – Ryan Blaney avslöjar sista utvägen för att göra anspråk på Bubba Wallaces prisade Star Wars-innehav

Vänner är vår livlina under bluesen och våra jublande partners i livets toppögonblick, eller hur? Men vänskap erbjuder en ännu mer förtjusande twist: det som tillhör dig blir en delad skatt, och det omvända är lika sant. När Bubba Wallace tillkännagav för media sin avsikt att skänka sin hjälm till sin bästa vän, Ryan Blaney, upprepade han förmodligen denna känsla. Men som en ivrig Star Wars-fan är Ryan Blaney inte riktigt redo att skiljas från det än.

Ryan Blaney, med ett Star Wars-tecken tryckt på sitt högra ben, kan utan ansträngning rulla av varje films krångligheter och har till och med gnuggat sig med en stjärna från trilogins senaste kapitel. Medan Bubba Wallaces löfte hänger i luften, byggs förväntan upp: Kommer Ryan Blaney lyckas göra anspråk på Wallaces hjälm, eller åtminstone hans tävlingsdräkt? Sagan fortsätter…

Har Ryan Blaney bara en antydan av avund mot Bubba Wallace för en Star Wars-eskapad?

När han bevittnade sin bästa kompis förkroppsligade en dröm i kött och blod, kunde Ryan Blaney inte låta bli att erkänna ett sting av svartsjuka över Bubba Wallaces äventyr. 23XI Racing-esset hade den avundsvärda chansen att träffa Mark Hamill och skjuta en reklamfilm för Columbia och Star Wars-alliansen som Wallace kommer att stoltsera med under NASCAR Championship-helgen.

Bubba Wallace delade inte bara skärmtid med Hamill; han fångade också ögonblick med honom vid sidan av en bil som renoverats för att spegla en Rebel X-Wing. När Wallace gjorde sig redo för att släppa loss sin Luke Skywalker-mojo i Phoenix kunde Ryan Blaney inte låta bli att känna en nyans av grönt krypa över honom. Blaneys passion för Star Wars är knappast en hemlighet. Så det kanske har svider lite att se Wallace få tag på drömsponsringen. Jeff Gluck från The Athletic undersökte Blaney om detta under en mediasession denna vecka.

“Jag blev stucken… jag visste att han gjorde det. Han sa till mig att han skulle ut för att göra det. Han visade mig hjälmen han målade för den. Jag försöker få honom att byta ut den hjälmen till mig. Han byter inte hjälm. Inte ens med mig byter han hjälm. Vad vill du? Vad vill du att jag ska byta?” Blaney delade med en blandning av skämt och allvar.

Han fortsatte vidare, “Det var dock coolt. Det är fantastiskt för sporten, eller hur? Det är så coolt. Jag är avundsjuk på att han fick träffa Mark Hamill. Ja, jag blev lite sårad när jag såg det. Men glad för hans skull. Supernöjd. Även om han aldrig har sett Star Wars i sitt liv.”

Men det som gjorde Ryan Blaney upphetsad var att Wallace, inför Phoenix-showdownen, retade: “Om han vinner mästerskapet, kanske jag ger honom det. Jag ger honom det. Kanske. Jag har bara alltid älskat mina hjälmar.”

Och med Blaney fullt medveten om att Wallace inte är den Star Wars-kännare han är, klamrar han sig fast vid den flisan av hopp. “Jag bad om hans hjälm. Han sa att en av dem måste gå till VD för (sponsor) Columbia. En av dem går på auktion. Så jag kanske måste bjuda på den på en auktion. Eller så kanske jag kan skaffa en branddräkt. Branddräkten var också ganska häftig. En av de sakerna ska jag försöka få honom att ge mig.”

Medan vi väntar på de senaste nyheterna om den stora hjälmbyteshandeln, missade Bubba Wallace inte chansen att hedra Ryan Blaneys triumf med en nostalgisk hyllning.

Bubba Wallace skålar för Blaneys seger med en gnutta nostalgi

Mitt i dånet av motorer och den söta doften av seger tog Ryan Blaney sitt första NASCAR Cup Series-mästerskap i söndags, med utmärkelser som strömmade in från sina racingbröder. Under slutspelet 2023 var Blaneys prestation inget mindre än heroisk, och kulminerade i ett hisnande lopp på Phoenix Raceway.

Team Penske-trogen sköt i höjden till en andraplats, seglade förbi Kyle Larson och förankrade sitt lags andra raka mästerskap efter Joey Loganos triumf förra säsongen. Bubba Wallace, bunden av en nära vänskap med Blaney, tog till sociala medier med en nyckfull återgång – paret festade på våfflor i en anda av kamratskap.

“Bror. Champ”, skrev Wallace bilden, en passande hälsning som delades på Twitter i söndags. När den slutliga ställningen i Cup-serien krönte Blaney, tog Wallace själv en berömvärd 10:e plats efter ett tappert slutspel.

När dammet lägger sig och firandet ekar, har vi kvar att undra: Kommer Ryan Blaney att kunna få Bubba Wallaces eftertraktade Star Wars-tema hjälm som det ultimata tecknet på deras vänskap? Förväntan är lika elektrisk som de sista varven på racerbanan.

Ryan Blaney på sin “nära vän” Chase Elliott som delar mästerskapsögonblicket i Phoenix

RELATED ARTICLES

Mest populär