Sunday, February 25, 2024
HemImpa Kasanganay"Jag bad inte om att det skulle hända" - PFL LHW Champ...

“Jag bad inte om att det skulle hända” – PFL LHW Champ Impa Kasanganay gav ett stort löfte efter hans imponerande virala KO förra året

Impa Kasanganay drömde om att bli en mästare i MMA-världen och fightern i Fort Lauderdale, Florida har verkligen lyckats med det. Kasanganay var en gång en eftersläpande i UFC, men nu är PFL:s mästare i lätt tungvikt. Han hade en dröm att han skulle bli UFC:s mästare, men ödet hade andra planer för ‘Tshilobo’. Trots nederlaget har Kasanganay kommit långt. Nu kan du lära känna honom mycket bättre när han sitter ner med EssentiallySports för en exklusiv ES Fancast-intervju.

Kasanganays UFC-mästardröm tog en oväntad vändning vid UFC Fight Island 5 MMA-evenemanget när han slogs mot Joaquin Buckley. Saker och ting utvecklades inte som “Tshilobo” föreställde sig. Han befann sig på fel sida av en spektakulär knockout. Även om han blev viral för en förlust, har PFL-mästaren nu en mild påminnelse om samma sak för alla sina fans.

Tiden då Impa Kasanganay sa att han skulle bli mästaren

Nederlaget mot Joaquin͏ Buckley markerade en vändpunkt i Kasanganays karriär i UFC.͏ Efter denna förlust gick han med 1-1 innan befordran bestämde sig för att bryta banden med fightern. Medan ͏Kasanganay kände sig frustrerad över att bli skärrad, insåg han senare att det faktiskt var en välsignelse i förklädnad. Strax efter att ha blivit en fri agent skrev PFL på honom under sin fana, vilket markerade början på Kasanganays uppgång.

Kasanganay kämpade bra under PFL-fanan och tog sig till mästerskapsfinalen. På PFL Finals mediadag 2023 inledde ‘Tshilobo’ de saker som han hade gömt sedan 2020. “Jag visste inte då varför det hände. Jag bad inte för att det skulle hända, lita på mig. Jag tänkte: ‘Okej, coolt. Hur tar jag mig ur detta? Min pappa sa alltid till mig: ‘För att veta din härlighet måste de först förstå din berättelse.’

Han tillade vidare, “När folk frågar mig om det, säger jag,”Spela den höjdpunkten så mycket du vill.” Det är bra, tack till honom. Men den dagen jag är mästare, spela den höjdpunkten också. Den 24 november får jag göra det.”

Det som följde var en dominerande prestation mot Josh Silveira den 24 november 2023. Kasanganay fick vad han önskade sig. Men kommer fightern att stanna här? Nä, nej.

Kasanganay tittar på dubbelmästarstatus

Kasanganay har beslutat att kliva av till kategorin 185 pund för en uppgörelse mot ͏Bell͏ator MMA mellanviktsmästaren Johnny Eblen vid den kommande PFL vs. Bellator-eventen ͏i Riyadh, Saudiarabien, planerad till den 24 februari. Under presskonferensen hölls onsdagen. den kongolesiska amerikanen betonade sitt engagemang för att bli en “mästare i flera viktdivisioner”.

“Jag respekterar Johnny och han är en bra fighter och han har gjort ett bra jobb. Men för mig, om du vill bli bäst måste du kämpa bäst var de än är. Han har varit kungen i Bellators mellanviktsdivision och för mig är mitt fokus att bli mästare i flera klasser och det här är min möjlighet att göra det. För mig, när du ser en fantastisk fighter över ringen, är det det som får mig att gå och gör mig upphetsad. Det är en stor möjlighet och ära. Fighters slåss och det är vad jag gör”, sa Kasanganay.

Kasanganay ser på ett djupt meritlista just nu, men kommer han att kunna vinna titeln? Svaret kommer med tiden. Om du vill veta mer om Kasanganays resa kan du lyssna på den kommande Essentiallysports Fancast-intervjun med PFL-stjärnan.

Läs mer: EXKLUSIVT: Lär känna PFL:s lätta tungviktsmästare Impa Kasanganay i Fancasts senaste avsnitt – Här kan du se det live.

Inlägget “I Didn’t Pray for That to Happen” – PFL LHW Champ Impa Kasanganay gjorde ett enormt löfte efter hans imponerande virala KO förra året dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär