Saturday, December 9, 2023
HemTennis"Jag är starkare mentalt" - Carlos Alcaraz osar av självförtroende inför uppförsbacken...

“Jag är starkare mentalt” – Carlos Alcaraz osar av självförtroende inför uppförsbacken Novak Djokovic uppgift i Atp-finalen

Scenen är redo för vad som lovar att bli en match mellan de två stora tennistitanerna för tillfället. Carlos Alcaraz, som studsade tillbaka från en tidig förlust i gruppspelet i ATP-finalen, kommer att slå horn mot den titelförsvarade Novak Djokovic. Med en rik historia av möten mellan de två kommer båda spelarna att försöka dra allt i sin makt för att vinna matchen.

Nu, i en intressant avslöjande, har Carlos Alcaraz kommit fram och gjort ett stort anspråk. Medan den spanska spelaren tittar på äran ser den ut att vara redo att upprepa sin Wimbledon-hjältemod när han hävdar en enorm förvandling ända sedan sin franska öppna-katastrof mot serberen.

Carlos Alcaraz säker på att besegra Novak Djokovic i semifinalen i ATP-finalen

I upptakten till ATP-finalens semifinalmatch mot Novak Djokovic gjorde Carlos Alcaraz ett stort anspråk jämfört med hans tidigare möte med serbern på Roland Garros. När han reflekterade över sina tidigare möten, särskilt Paris-matchen där pressen hade honom, sa Alcaraz att resan han gjorde har medfört betydande förändringar i honom och att han kan skapa en bra match mot honom.

Han pratade också om Djokovics förmåga att utöva press. Alcaraz föreslog behovet av mental motståndskraft för att besegra det serbiska kraftpaketet. Han föreslog vidare att han är redo att möta serbien och producera en av de bästa matcherna.

”Förmodligen är jag starkare mentalt. Just nu, jämfört med Paris, har jag pratat om att hantera pressen, hantera tuffa, tuffa stunder. I Paris hanterade jag inte pressen. Jag lärde mig om den situationen. Sedan kom Wimbledon, sedan kom Cincinnati. Det var en riktigt, riktigt bra match. Jag tror att inför någon som Novak måste du vara stark mentalt och hantera pressen som han sätter på dig i varje boll, i varje poäng. Jag tror att jag lärde mig mycket om det. Jag tror att jag är redo att möta honom imorgon”, sa Alcaraz medan han pratade om sin match med serberen.

Således, inför det efterlängtade mötet, är Carlos Alcaraz klar och med ett positivt tänkesätt är han ganska säker på att besegra serbien och ta sig in i finalen i ATP-finalerna.

Alcaraz hoppas på att upprepa Wimbledons sista milstolpe

Carlos Alcaraz, som är angelägen om att göra sitt framträdande i finalen i ATP-finalen, föreslog att han skulle älska att ta tillbaka den prestation han visade i Wimbledon tidigare i år. Han föreslog vidare att han skulle älska att se A-spelet från serberen.

“Förhoppningsvis blir det en upprepning av vad som hände i Wimbledon-finalen”, sa spanjoren. ”Jag ska försöka hitta mitt A-spel. Vi får se vad jag gjorde bra för att upprepa det imorgon. Det kommer att bli en väldigt mental match, och jag vill börja förbereda mig ikväll”, sa Alcaraz i intervjun.

Därmed står den efterlängtade semifinalen på spel och endast en av de två kommer att kunna ta sig vidare till finalen i turneringen. Men vem blir det, blir det serberns andra finalframträdande eller kommer Alcaraz att bedöva Djokern. Vad är dina åsikter om detta? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

RELATED ARTICLES

Mest populär