Saturday, December 9, 2023
HemMMA"Jag är skyldig min framgång till pappa" - Hur kampsport hjälpte Murad...

“Jag är skyldig min framgång till pappa” – Hur kampsport hjälpte Murad Ramazanov att bilda ett nära band med sin far

Den obesegrade welterviktsstjärnan Murad Ramazanov hade allt ett barn kunde önska sig när han växte upp, men han var fortfarande tvungen att arbeta hårt för att uppnå sina drömmar. Ryssen, som återvänder till ONE-cirkeln mot Roberto Soldic på ONE på Prime Video 5 den 2 december, har kommit ihåg att varje gång han har tagit steget till handling, och det har hjälpt honom att skapa en perfekt 11-0-karriär inom blandad kampsport.

Ramazanov kom från en välbärgad familj i Makhachkala, Ryssland. Trots sin lyckliga uppväxt försökte hans far, en grekisk-romersk brottare, introducera honom för att bekämpa sport från en ung ålder i hopp om att utveckla en passion hos honom.

Murad Ramazanovs far ändrade sin inställning till kampsport

“Ja, han utövade det i armén när han tjänstgjorde i Georgia, där det är en mycket populär sport. Jag började med boxning när jag var 10 eller 11 år gammal, sedan fotboll i ett år, där tränarna inte var bra, säger 27-åringen.

”Jag ville inte börja freestylebrottning på grund av tränarna som tog upp skrik och slag. Men en morgon, när jag var 12 år gammal, tog min pappa mig till grekisk-romersk brottning, där det fanns en yngre tränare, som hade ett annat förhållningssätt till oss. Min pappa sa till mig att jag kunde träna i en vecka, och om jag inte gillade det kunde jag sluta.

Detta tillvägagångssätt verkade fungera, eftersom att sluta var det sista som Ramazanov tänkte på. Den framtida MMA-stjärnan gillade omedelbart sporten. Han kastade sig ut i brottning med motivation och dedikation, och efter bara två år började han tävla i brottningsturneringar runt om i sitt land.

Framgång verkade oundviklig för ONE-atleten, men han erkänner att han aldrig kunde ha utmärkt sig i den enorma takt han gjorde utan stöd från sin pappa, som har varit där under hela sin kampsportsresa.

Ramazanov följde sin fars väg, vilket förde dem närmare

“Brottning förde oss ännu närmare. Han deltog i alla mina träningspass, kände mina motståndare, gick på tävlingar med mig och var min första tränare hemma. Han var inte strikt: när jag förlorade i sparring eller en kamp, ​​så gav han mig bara skälen till varför jag förlorade. Han skällde aldrig ut mig”, sa Dagestan Fighter och Evolve MMA-representant.

Ramazanov tror att hans brottningskarriär hjälpte honom att bilda ett tätt band med sin far, vilket är något de delar än i dag. Den ryske stjärnan kan ha gått vidare till andra gym för att träna tillsammans med andra talanger och tränare i världsklass, men i hans ögon ser han fortfarande sin pappa som #1-inflytandet i hans liv.

“Jag är skyldig min framgång till pappa. Han övervakade min kost och fysiska förberedelser; hans råd skyddade mig från skador och hjälpte mig på min väg i min amatör- och professionella karriär. Han går inte längre på mina träningspass, men han tittar på alla mina motståndares matcher, och han hjälper mig fortfarande med värdefulla och pålitliga råd”, tillade Ramazanov.

Fans i USA och Kanada kan se ONE på Prime Video 5: De Ridder vs. Malykhin live gratis med en Amazon Prime-prenumeration fredagen den 2 december.

RELATED ARTICLES

Mest populär