Wednesday, December 6, 2023
HemBoxing"Jag är också intresserad av att gå upp till 175 och slåss...

“Jag är också intresserad av att gå upp till 175 och slåss mot Bivol”: David Benavidez avslöjar sin plan om Canelo Alvarez inte bekämpar honom

David Benavidez är redo att ta sig an tvådivisionsvärldsmästaren Demetrius Andrade den 25 november på Michelob Ultra Arena, Las Vegas. Men hans verkliga mål är någon helt annan! Tidigare var David Benavidez grönt ljus för att vara den obligatoriska utmanaren för Canelo Alvarez. Deras mycket efterlängtade sammandrabbning är tänkt att inträffa någon gång under 2024, vad gäller WBC. Ändå har “Det mexikanska monstret” Benavidez vissa reservationer mot kampen som händer.

27-0 WBC Interim World Supper mellanviktsmästare har varit stenhård på att förtjäna ett skott på Canelo Alvarez. Han måste dock ta ner den obesegrade Andrade för allt utom att cementera Canelo-kampen nästa år. Ändå erkände Phoenix-infödingen möjligheten att kampen misslyckas om Canelo inte håller med. Under en nyligen intervju med Stephen A. SmithBenavidez lade ner sina planer ifall Canelo inte går med på att möta honom efter att ha vunnit mot Andrade.

David Benavidez vill bli bäst i sin viktindelning

Under hans framträdande i intervjun med Stephen A. Smith, hävdade Benavidez självsäkert att han ville bli bäst i divisionen. Så om Canelo inte vill slåss mot honom, kommer han att slåss mot någon annan. “Min plan är, som jag sa, att bli bäst – bäst i världen i den här divisionen. Om han inte vill slåss mot mig, kommer jag att slåss mot vem som helst”, sa Benavidez.

Han fortsatte med att avslöja en potentiell motståndare ifall Canelo inte går med på att möta honom. ”Jag är också intresserad av att gå upp till 175 och slåss mot Bivol. Jag tror att det är en kamp som kan göras, säger Benavidez. Benavidez hävdade dock att han och hans team pressar WBC för att få Canelo-kampen att hända. Dessutom föreslog han att vinnaren av hans kommande fight kommer att bli den obligatoriska utmanaren för Canelo.

Demetrius Andrade på Canelo Alvarez

Vinnaren av den kommande sammandrabbningen mellan Andrade och Benavidez kommer eventuellt att möta Canelo nästa år som den obligatoriska utmanaren. Det har dock inte hindrat de två boxarna från att kritisera den mexikanska superstjärnan. Medan han dyker upp i en nyligen intervju med Fight Hub TV, avslöjade Andrade sina tankar om Canelo Alvarez. Andrade började med att föreslå Canelo ville slåss mot Jermell Charlo och Terence Crawford istället för honom eller Benavidez.

“Vi vet inte vad han gör. Han försöker slåss mot Charlo och Terence Crawford. Och vad då, Tank Davis, sa Andrade. Han fortsatte med att antyda att Canelo hade många chanser att slåss mot honom eller Benavidez men var rädd för att slåss mot dem. “Han hade många möjligheter att slåss mot mig, och han hade möjlighet att slåss mot David redan, så…jag tror inte att han verkligen vill ha den utmaningen,” sa Andrade.

Med kampen mot Andrade nära varje dag, har David Benavidez detaljerat sina planer om Canelo inte slåss mot honom. Men bara tiden kan utvisa vad som händer i framtiden. Tror du att Canelo vs. Benavidez skulle hända? Vem tror du vinner mellan Andrade och Benovidez?

RELATED ARTICLES

Mest populär