Sunday, February 25, 2024
HemBoxing"Jag är ett fan av alla...": Amanda Serrano Pens Djärvt budskap om...

“Jag är ett fan av alla…”: Amanda Serrano Pens Djärvt budskap om risken kvinnliga boxare tar när hon avslöjar varför hon aldrig skulle prata ner andra boxare

Amanda Serrano, stolt känd som “The Real Deal”, står som den enda kvinnliga och puertoricanska idrottaren att ta världstitlar i mer än fyra viktklasser. Hennes anmärkningsvärda prestationer sträcker sig till att inneha Guinness världsrekord för det högsta antalet boxningsvärldsmästerskap säkrade i distinkta viktdivisioner av en kvinna. Hon blev erkänd av WBO och vann det prestigefyllda priset Female Boxer of the Year två gånger, 2016 och 2018, med den extra äran att vara den första mottagaren av WBO:s Super World Championship för kvinnor.

Amerikas favoritvideo idag

Nu har hon höjt sin röst för att stödja resten av de kvinnliga boxarna som kämpar för att etablera sin ställning i boxningsbranschen samtidigt som de konkurrerar med sina manliga motsvarigheter.

Amanda Serrano ropar ut sexistiska hatare

Serrano har gjort sitt bästa för att lyfta damboxning till samma status som herrboxning. Hennes senaste seger mot Danila Ramos i en okonventionell 12 3-minuters runda fight etsade hennes namn i historien. Detta drag hjälpte till att sätta damboxningen på samma mark som herrboxningen.

Efter att ha bevisat sig själv flera gånger tog hon upp det hat som kvinnors boxning får. Hon tog till Twitter och skrev: “Den som säger att damboxning inte är en stor sak har problem
Vi tar alla risker och vi underhåller. En hög % av de stora slagsmålen lever upp till hypen. Jag är ett fan av varje kvinna som gör det jag gör, av den anledningen kommer/skulle jag aldrig prata ner till någon av dem.
#WomensBoxingRegler.” Med inlägget avslöjade hon hur hon uppskattar varje kvinnlig boxare för vad de har. Hon lovade också att aldrig respektera dem.

Serrano tacksam för stödet från Puerto Rico

För inte så länge sedan, i ett hjärtligt meddelande på sociala medier, hällde Serrano ut sin tacksamhet och delade med sig av de otroliga känslor som kommer med det överväldigande stöd hon har fått. Som den obestridda världsmästaren i fjädervikt beskrev hon den obeskrivliga känslan av att ha hela Puerto Rico stående bakom sig, och betonade hur det går utöver bara segrarna i ringen.

När Serrano reflekterade över ögonblicket fann hon slående paralleller med boxningslegenderna Felix Trinidad och Miguel Cotto, som båda hade upplevt liknande tillbedjan från sitt hemland. Nu står hon som fackelbäraren, med det passionerade stöd som en gång hade omringat dessa ikoner som nu ivrigt samlas bakom henne.

Serrano leder nu rörelsen för att minska pariteten mellan mäns och kvinnors boxning och har fått stöd från många välrenommerade enheter över hela boxningsvärlden och även från de utanför den.

Vad tycker du om denna insats av Serrano? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär