Tuesday, February 27, 2024
HemSwimming"Jag är äldre nu", säger Katie Ledecky när hon går in i...

“Jag är äldre nu”, säger Katie Ledecky när hon går in i Paris OS 2024 år med ett nytt tänkesätt

2023 TYR Pro Swim Series avslutade precis sin andra dag i Knoxville, Tennessee. Men åskådarna skrek redan hårt av jubel när de bevittnade det amerikanska simgeniet Katie Ledecky överträffa tävlingens pooler. 26-åringen, som redan har fått status som legend, har redan vunnit två lysande guldmedaljer och letar efter fler.

Amerikas favoritvideo idag

Katie Ledecky har gjort sig till ett känt namn istället för bara en berömd simpersonlighet. Ett inlägg på sociala medier nyligen visade upp en ny attityd som simmaren utövade under en intervju efter ett lopp. Faktum är att den unga 21x världsmästaren i simning pratade om sina vinnande sätt när hon nu går in i ett OS-år.

Det snabba och solida svaret från Katie Ledecky

NBC Olympics och Paralympics twittrade nyligen en video via deras officiella X-konto. Videon bar rubriken, “Med #ParisOlympics som äger rum i sommar, berättar Katie Ledecky om hur det är att gå in i ett olympiskt år.” Videon visade upp en reporter som tog en kort stund av Ledecky för en intervju vid poolen.

Reportern frågade: “När kalendern vänder och du går in i en process av ett stort utmanande år som du har gjort så många gånger, känns det likadant under förberedelserna eller känns det annorlunda varje gång?” Katie Ledecky svarade på detta, “Det känns annorlunda varje gång. Jag tänker bara olika år, olika upplevelser under mitt bälte.”

Hon tillade vidare, “Jag är äldre nu, bara små saker är annorlunda, men jag njuter av det samtidigt och jag försöker använda min erfarenhet till min fördel när jag går framåt här.” Intervjun ägde rum kort efter att Katie Ledecky lämnade sina motståndare bakom sig i 400 m fristil för kvinnor. Intressant nog, medan resultat i simning vanligtvis avgörs av millisekunder, vann Ledecky 400m-loppet med 2,2 sekunder. Faktum är att hon vann 1500m-loppet med nästan en minut över.

Ledeckys oöverträffade dominans i poolen

Katie Ledecky avslutade banan på 1500 m på 15 minuter och 38,81 sekunder. Men åskådarna fick vänta i 52,42 sekunder innan silvermedaljören kunde snurra mållinjen. Noterbart att detta inte ens var Ledeckys bästa avslutning, utan hennes 17:e bästa, och världens 17:e bästa också. Ledecky leder tidens snabbaste avslutningar på de första 17 platserna i damernas 1500 m frisim.

SE BERÄTTELSE – Michael Phelps, Caeleb Dressel vertikalt språng jämfört med andra sportstjärnor

Världsrekordet i mål på 1500 m-banan av Katie Ledecky är 15:08.24. 26-åringen har också världsrekordet på 800 m frisim bakom sig. När hon går in i ännu ett olympiskt år verkar hon vara perfekt vältränad och redo att lägga till fler guldmedaljer till sin nuvarande siffra på sju. Kommer Ledecky att kunna leverera samma prestationer i Paris vatten?

RELATED ARTICLES

Mest populär