Sunday, December 10, 2023
HemFootball"It's Us Against the World" - USMNT-stjärnan Tim Weah ropar ut USA:s...

“It’s Us Against the World” – USMNT-stjärnan Tim Weah ropar ut USA:s kritiker efter segern mot Iran i FIFA World Cup

USMNT nådde åttondelsfinal i fotbolls-VM 2022. De slog Iran i en massiv grupp B-drabbning och kvalificerade sig till nästa steg i tävlingen. Christian Pulisic gjorde matchens enda mål för att avgöra resultatet för det amerikanska laget. De dominerade matchen i 90-talsminuter och vann välförtjänt alla tre poängen, tillräckligt för att sluta tvåa i gruppen. Efter matchen öppnade deras stjärnytter, Tim Weah, upp på att stänga av lagets kritiker som tvivlade på deras förmågor.

Christian Pulisic var ostoppbar från vänsterkanten och orsakade några stora problem för det iranska försvaret. Han bröt till slut dödläget i den 38:e minuten för att göra ett vansinnigt mål. han skadades dock när han gjorde mål och byttes ut efter halvtid.

Pulisic offrade sig och gjorde allt för att få bollen över mållinjen. Men det är något någon av de amerikanska spelarna skulle ha gjort. Efter matchen uttryckte lagets stjärnytter Tim Weah sina tankar om Pulisics mål och pratade om USA:s kritiker.

Tim Weah svarar på kritiker av USMNT

Sin tidigare Balon d’Or-vinnaren Robert Weah, Tim, startade i alla tre matcherna för USA i världscupen hittills. Efter segern över Iran pratade Weah om tanken att “USA kunde spela bra fotboll”.

“Jag säger alltid att det är vi mot världen,” Tim Weah sa. “För att ingen trodde att USA kunde spela bra fotboll. Vi är bara här och försöker visa världen.”

“Jag säger alltid att det är vi mot världen. För ingen trodde att USA kunde spela bra fotboll. Vi är bara här och försöker visa världen.” 😤

Tim Weah gick med @JennyTaft efter @USMNT tog en plats i utslagsstadiet 🇺🇸 pic.twitter.com/vnRAFS9lWU

— FOX Soccer (@FOXSoccer) 29 november 2022

USA har faktiskt varit ett av de bäst presterande lagen i världscupen. Men deras största oro har varit deras attack. De lyckades bara göra två mål i tävlingen. Deras första mål kom mot Wales när Tim Weah öppnade målskyttet i den 36:e min. Gareth Bales sena straff nekade dem dock en vinst.

Nästa: USA vs Nederländerna 🍿🍿 pic.twitter.com/4tWGnd5iQq

— ESPN FC (@ESPNFC) 29 november 2022

USMNT:s andra match mot England slutade i ett dödläge. Det var en tråkig lottning eftersom båda lagen inte lyckades ta sig till resultaträkningen. Pulisics vinnare mot Iran var USA:s andra mål i tävlingen. De måste verkligen jobba på sin avslutning innan den massiva åttondelsfinalen mot Nederländerna.

Vad är din förutsägelse om USA:s nästa match mot Nederländerna? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär