Tuesday, February 27, 2024
HemNFL"It's a Bunch of Bullcrap": 5X NCAA Champion Coach K släpper Truth...

“It’s a Bunch of Bullcrap”: 5X NCAA Champion Coach K släpper Truth Bomb på Jordan Travis frånvaro och FSU:s slutspelssnub

Det har snart gått en vecka men det är fortfarande ett fräscht sår. Många människor talar emot beslutet från College Football Playoff Committee att utesluta Florida State Seminoles från det kommande slutspelet. Oroligheterna har spridit sig bortom fotbollen när den tidigare legendariske Duke-baskettränaren Mike Krzyzewski slår emot CFP:s beslut.

Amerikas favoritvideo idag

Coach K döljer inte sin besvikelse över den orättvisa domen. Årets 5-faldiga ACC-tränare gick i pension 2022 som den vinnande tränaren genom tiderna i universitetsbasket i division I för herrar efter att ha lett sitt lag till tre olympiska guldmedaljer. Han vet ett och annat om vad som krävs för att vara ett ledande lag och han är inte nöjd med det förtjänta FSU:s fråntagande av sin chans att vinna ett nationellt mästerskap.

Tränaren Mike Krzyzewski kallar FSU:s utelämnande “bullcrap”

I en diskussion nyligen mellan Coach K och tidigare FSU QB Danny Kanell om Basketball and Beyond Podcast, presenterade den 76-årige före detta tränaren sina åsikter om att Florida State hamnade utanför slutspelet.

Han uttryckte sitt missnöje över urvalsprocessen och sa: “Kommittén fattade fel. Det de gjorde mot Florida State var fel. Jag kan inte tro att tränarna i det rummet låter detta hända.”

Tränare K trodde att Florida som lag blev “tuffare” efter Travis skada och tillade: “De skulle inte göra 36 poäng men de skulle inte låta någon göra mål. Oavsett vad försvaret gjorde eller speciallag, det kändes inte igen. Det var ett annat sätt att vara mästare. Jag tycker att det är en massa bullcrap.”

Inte alla lag kan göra den bedrift som FSU gjorde när de vann Power Five-mästerskapet med sin tredje sträng QB. I sin sista match på lördagen gav lagets försvar bara sex poäng, vilket ledde till att de avslutade säsongen med ett oklanderligt rekord på 13-0. Men denna orättvisa behandling har fått många att trolla i CFP-kommittén.

Den gemensamma fiskeripolitiken utelämnade FSU på grund av QB-komplikationer

Trots att den var den första Power Five-mästaren som avslutade säsongen med 13-0, valde CFP-kommittén Alabama Crimson Tide framför Seminoles för det kommande slutspelet 2024. En av de främsta anledningarna till avstötningen är statusen för FSU:s stjärna QB Jordan Travis säsongsavslutande skada i vecka 11. Kommittén ansåg att Florida State Seminoles inte är samma lag utan sin stjärna QB.

LÄS MER: 5 Star Recruit Jordan Seaton Fires 3 Word Dig vid Jim Harbaughs Michigan efter att ha skrivit på med Deion Sanders

Ordförande för den gemensamma fiskeripolitiken, Boo Corrigan, talade om kommitténs beslut att utesluta FSU och sa: “Florida State är ett annat lag än de var under de första 11 veckorna. En otrolig säsong. Men när du ser på vilka de är som ett lag, just nu, utan Jordan Travis, utan den offensiva dynamiken som han tillför det, är de ett annat lag.” Travis skapar verkligen en annan atmosfär med sin närvaro på fältet. Men är det sättet att utesluta ett urval?

Hela scenariot med att välja Alabama framför Florida State Seminoles har orsakat omfattande oro bland både spelare, tränare och fans. Nu när Alabama avancerar mot Rose Bowl mot Michigan Wolverines kommer FSU att möta Georgia Bulldogs i Orange Bowl. Vad tycker du om att den obesegrade ACC-mästaren nekades ett välförtjänt playoff-framträdande?

RELATED ARTICLES

Mest populär