Monday, February 26, 2024
HemNBA"It Was Disgusting": Livid Steve Kerr slår ut på Adam Silvers NBA...

“It Was Disgusting”: Livid Steve Kerr slår ut på Adam Silvers NBA efter Nikola Jokics 18-frikast förstör krigarnas juldag

Det är synd när spelet handlar om domarna. Trots att ligan marknadsför sina största stjärnor, kan det överdrivna foul-call ibland bli irriterande. Men det är ur ett fans perspektiv. För dem på banan kan det vara en demoraliserande upplevelse. Tyvärr blev det historien om Golden State Warriors-matchen mot Denver Nuggets. På grund av ett löjligt frikast totalt för Nikola Jokic var Steve Kerr äntligen tvungen att kliva in.

Amerikas favoritvideo idag

Efter ett perfekt defensivt besittning, kan ett felaktigt uppmaning spåra ur hela momentumet i spelet. På en dag så helig som jul, med tältmatchningar i överflöd, kommer detta problem under ett mikroskop. Under presskonferensen efter matchen höll inte Kerr tillbaka i att lufta sina frustrationer. Men med NBA:s tillstånd, som det är, kan böter komma snart. Trots att man var medveten om konsekvenserna, orkade inte krigardynastins idéer längre.

Men han gjorde sitt bästa för att undvika konsekvenserna. “Jag har inga problem med tjänstemännen själva… Över hela ligan har vi riktigt bra funktionärer.” Men, det betydde inte att en 4x Champion som tränare skulle hålla tillbaka.

“Jag har ett problem med hur vi lagstiftar försvar ur spelet. Det är vad vi gör i NBA…Vi gör bara det möjligt för spelare att BS sig till fältlinjen. Om jag var ett fan skulle jag inte ha velat se den andra halvan av den matchen. Det var äckligt.”

Med Golden State som knappt förlorade tävlingen, kanske det var Steves sätt att lägga skulden på tjänstemännens “bete”-tendenser.

Inte hans lag, Steve Kerr skyller på Nikola Jokics bete

Även om Warriors inte spelade enligt sina vanliga standarder, var det överförsäljningen av fula samtal som avgjorde matchen. Enligt den 9-årige tränarveteranen åtminstone. “Det var bara att locka domare till samtal. Men domarna måste ringa dessa samtal eftersom det är så de lärs ut.”

Medan han skulle hålla en kavaljer attityd, var Kerrs ilska påtaglig. När han fortsatte på sin tirad blev hans ord allt mer uttrycksfulla. “Vi har aktiverat spelarna och de utnyttjar fullt ut och det är en parad till frikastlinjen och det är äckligt att se.”

Under Adam Silver har ligan fortsatt sin bana mot ett mer offensivt tillvägagångssätt. Oavsett om det är analysen eller spelarens smarthet som trebarnspappan påpekar, är resultaten uppenbara.

Men att avfärda sitt lags mediokra prestation, särskilt Stephen Curry, var verkligen ett val av Kerr. Kanske var frånvaron av Draymond Green den näst bästa anledningen till Warriors hjärtesorg.

Håller du med om Steve Kerrs kommentarer om gratiskasten? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär