Saturday, December 9, 2023
HemBoxing"It Was 23 December": Demolishing Tyson Fury Retirement Rykten, Oleksandr Usyks promotor...

“It Was 23 December”: Demolishing Tyson Fury Retirement Rykten, Oleksandr Usyks promotor öppnar upp om det möjliga datumet för den obestridda tungviktskampen mellan Titans

Datumet var låst: 23 december. Men i schackspelet boxningslogistik rör sig pjäser oförutsägbart. Alex KrassyukUsyks promotor, har äntligen vägt in och störtat rykten om Tyson Fury dra sig tillbaka från ringen. Det efterlängtade mötet mellan Fury och Oleksandr Usyk, titaner från tungviktsriket, var planerad till en uppgörelse före jul. Men viskningar om ett uppskjutande cirkulerade och oroade både fans och förståsigpåare.

Mitt i spekulationer framträder klarhet från fighterns läger, som antyder en kalenderombildning. I den här sporten kan kontrakt vara lika flytande som fighters strategier. Det nya datumet är nära, men officiellt under hölje. Boxningscommunityt håller andan, redo för tillkännagivandet som kommer att sätta scenen för ett episkt möte.

Usyk väntar på Fury i det omformade slaget om titaner

När alla spekulerade i efterdyningarna av Tyson Furys senaste tvist med Francis Ngannou, skymde ett moln av osäkerhet över den förväntade sammandrabbningen med Oleksandr Usyk. Rykten snurrade och antydde att zigenarkungen kunde hänga upp handskarna och dra sig tillbaka istället för att kliva in i ringen för den obestridda titelmatchen. Dessa viskningar tog fart under oro över Furys tillstånd efter Ngannou-matchen, vilket orsakade uppståndelse bland både fans och insiders.

Usyks promotor, Alex Krassyuk, lade dock dessa rykten till vila med ett definitivt uttalande. Samtidigt som han bekräftade det ursprungliga avtalsdatumet den 23 december, underströk han vikten av att vara anpassningsbar till kämparnas behov och omständigheter. Det var i detta sammanhang som Spencer Brown, Furys manager, kategoriskt förnekade alla viskningar om pensionering. “Det finns absolut ingen sanning i det här, ingen som helst,” förklarade Brown och avfärdade häftigt pensionssamtalet. Han försäkrade boxningsvärlden: “Tyson längtar efter att åka.”

Usyks promotor Alex Krassyuk tog upp dessa problem och gav ett uppriktigt perspektiv. “Ja i kontraktet var det den 23 december,” erkände han och underströk det ursprungliga avtalet. Han var dock snabb med att påpeka nödvändigheten av flexibilitet inför oförutsedda omständigheter. “Men det är en fråga om sunt förnuft, av sunt förnuft, om en fighter inte är villig att gå kan du inte göra honom,” förklarade Krassyuk och hävdade de praktiska aspekterna kring kontraktsförpliktelser.

Intervjun fortsatte att belysa situationen. “Du kan ha en rättegång, du kan ha några argument, du kan göra vad du vill, men om fightern inte är villig att slåss kan ingenting göra honom. Så vi skulle hellre vara flexibla, avslappnade”, tillade Krassyuk och betonade ett pragmatiskt tillvägagångssätt framför påtvingad efterlevnad.

Ett nytt datum för Usyk vs. Fury vid horisonten

Krassyuk bekräftade vidare de pågående spekulationerna om den nya tidslinjen och sa: “Vi har redan bestämt det nya datumet och nästa vecka kommer vi att tillkännage det.” Detta uttalande, som subtilt erkänner Furys tillstånd efter Ngannou-kampen, antyder att teamen arbetar unisont mot en genomförbar lösning.

När intervjuaren undersökte detaljerna, bekräftade Krassyuk, “Ja, det är sant”, som svar på omnämnandet av slutet av februari som det potentiella ombokade datumet. Denna dialog, mot bakgrund av Furys utmanande återhämtning, signalerar att även om de slag som Ngannou kastade kan ha försenat det oundvikliga, har de inte spårat ur titanens sammandrabbning helt och hållet.

Övergången från spekulation till bekräftat uppskjutande understryker ett erkännande av de fysiska krav som ställs på fighters, och sportens inneboende behov av anpassningsförmåga. Vi återställer scenen med ett nytt datum i horisonten. Att se till att när dessa tungviktare äntligen möts kommer det att bli en uppgörelse värd att vänta på.

Kommer förlängningen att stärka Furys comeback, eller kommer Usyks orubbliga förberedelser att ge honom ett försprång? Vad tror du att effekten av denna försening kommer att bli? Kommer det att fungera som en katalysator för en legendarisk kamp, ​​eller är det en föregångare till en twist i denna tungviktssaga?

RELATED ARTICLES

Mest populär