Wednesday, December 6, 2023
HemNASCAR"It Broke My Heart" - Dale Earnhardt Jr avslöjar hur han nästan...

“It Broke My Heart” – Dale Earnhardt Jr avslöjar hur han nästan saboterade sin besättningschefs tillväxt av själviskhet

Dale Earnhardt Jr har delat ett speciellt band med NASCAR-gemenskapen. En av de många djupt rotade relationer han bildade var en av de många djupt rotade relationerna han älskade i hela sporten, hos Hendrick Motorsports. Förutom hans nära relation med Jimmie Johnson, han var också förtjust i sin besättningschef i #88 Chevrolet, Greg Ives. Medan historien mellan de två går tillbaka till 2013, fanns det några hicka längs deras väg.

Från 2011 till 2014 leddes nummer 88 av HMS-legenden och nuvarande NBC-analytikern Steve Letarte. Letarte och Dale Jr bildade ett formidabelt par på banan som visade upp snabbhet och styrka. Men med intåget av nya möjligheter till sporten, omgav ett känslomässigt dilemma Junior. När han talar i Kenny Wallaces talkshow, The Kenny Conversation, återvänder Dale Jr till ett exempel på sin själviskhet när han kunde ha spillt vatten på Letartes planer.

Dale Earnhardt Jr kunde ha varit ett hinder för Steve Letartes karriär

Steve Letarte har lett några otroligt välsmorda lag i sin karriär. Innan han kom överens med Dale Earnhardt Jr, var han också orkestrator för den fyrfaldige cupmästaren Jeff Gordon. Att flytta från nr 24 Chevrolet till Juniors entourage var en drastisk förändring i omgivningen för Letarte. Junior och Letarte har fortfarande en fantastisk relation, oavsett. Juniors mediehus, Dirty Mo Media, har gett Steve Letarte en plattform för att visa sin expertis.

Letarte har visat sin expertis och åsikter om sporten genom podcasten Dirty Mo Dough. Podcasten har också varit mycket populär inom fansen och har fått mycket uppmärksamhet. Men innan han började på NBC som analytiker kunde Letarte ha förlorat en möjlighet att komma in i sändningar. På tal om ryktet som tände ett själviskt hörn i honom, avslöjade 49-åringen,

“Jag glömmer hur jag hörde det här, men jag var på Charlotte Motor Speedway 2014, och någon sa, ‘Hej man, jag fick besked om att Letarte kanske kommer att arbeta för NBC nästa år.’ När jag hörde att NBC funderade på att komma in i NASCAR och bli partner ringde jag någon som hjälpte till att få ihop allt det där. Jag sa att du vet vem de behöver sätta i båset på NBC är Dale Jarrett.”

Dale Jarrett har också varit en aktiv röst efter pensioneringen. Jarrett är en av de första NASCAR-superstjärnorna som pryder sändningsbåset med sin närvaro. Många NASCAR-förare, som Jeff Burton och Kyle Petty, har följt i hans fotspår. Men när NBC gick in i sporten valdes Steve Letarte till den första experten i båset.

“Dale Jarrett hade inte varit i en monter på heltid på ett bra tag”, sa Junior. “Jag tror att han hade varit där förut med ESPN och några andra personer, men jag var tveksam om vad vår sändningsbås behövde. Jag tänkte, här är en chans för mig att lägga in mina två cent. Jag tror att montern behöver Dale Jarett, ja, och de gick och anställde min besättningschef, som jag trivdes bra med. Hur som helst, det kan ha varit runt 2013, men det krossade mitt hjärta.”

Letartes utträde markerade början på Juniors förhållande med Greg Ives

Greg Ives har varit en Hendrick Motorsports trogen under hela sin karriär. Han korsade vägar med Dale Earnhardt Jr när han debuterade som crew chief med JR Motorsports 2013. Han gick med i laget som Regan Smiths guide i Xfinity Series och ledde också Jaga Elliott till Xfinity-titeln 2014. När han pratade om sin dynamik med sin tidigare besättningschef, Ives, sa Junior,

“Jag går in i de sista åren med Greg Ives, och jag och Greg blev fantastiska vänner. Jag hade några fysiska problem med hjärnskakning och saker som definitivt höll på att spåra ur vårt momentum och vår förmåga att bygga som ett lag, och resultaten var svåra att få fram för mig under det sista året.”

Efter de återkommande hjärnskakningarna för Dale Earnhardt Jr 2017 meddelade han den oväntade nyheten om sin pensionering. Ives hade tre segrar med Junior i nr 88 och gick vidare till Alex Bowmans nr 48 efter 2017. När han pratade om sina mest minnesvärda ögonblick på HMS, upprepade Ives,

“Jag hade många tillfredsställande upplevelser som besättningschef. Vinsten som vi hade på Talladega (Superspeedway, maj 2015 med Earnhardt Jr.) var verkligen speciell.

Ives återvände också i år som tillfällig besättningschef för Alex Bowman efter att NASCAR slagit fyra HMS-besättningschefer med en fyrloppsupphängning och en böter på 100 000 $ för var och en av dem för otillåtna modifieringar av delar.

RELATED ARTICLES

Mest populär