Sunday, December 10, 2023
HemUfcIsrael Adesanya säger att Alex Pereira kommer att sövas i titelförsvaret, bara...

Israel Adesanya säger att Alex Pereira kommer att sövas i titelförsvaret, bara timmar efter mästarerbjudandet i lätt tungvikt på UFC 295

Alex Pereira uppnådde en milstolpe på UFC 295. Han blev den 9:e tvådivisionsmästaren i uppflyttningen efter att ha slagit ut tidigare mästare Jiri Prochazka att bli den nya lätta tungviktskungen. Under tiden hans ärkerival Israel Adesanya verkade inte särskilt imponerad. Han hävdade att “Poatan” kommer att förlora när han försvarar sin titel mot Jamahal Hill.

Det finns ingen kärlek förlorad mellan Israel Adesanya och Alex Pereira. Den senare registrerade sin andra divisionstitelvinst på bara 11 UFC-kamper. Därefter vände Pereira sin uppmärksamhet till ‘The Last Stylebender’ och utfärdade en utmaning till honom. Samtidigt vägde Adesanya in om framtiden för ‘Poatans lätt tungviktstitelregering. Låt oss se vad han hade att säga.

Israel Adesanya tror att Alex Pereira kommer att gå och sova i sitt LHW-titelförsvar

Jiri Prochazka var initialt planerad att slåss mot den tidigare mästaren Jamahal Hill innan “Sweet Dreams” var tvungen att lämna titeln på grund av en akillesskada. Däremot ställdes han sedan mot Alex Pereira, som han förlorade mot på UFC 295. Hill var där och deltog på Madison Square Garden för att bevittna kampen i huvudevenemanget. Som sådan, Joe Rogan nämnde för ‘Poatan’ efter sin vinst att han skulle behöva slåss mot ‘Sweet Dreams’ nästa gång, och Adesanya släppte sin förutsägelse om hur den kampen skulle resultera i.

Israel Adesanya tog till Instagram och delade en berättelse från ett inlägg på Threads. Han citerade vad som verkade vara hans bror David Adesanya hade att säga, och konstaterade att han redan slagit ut Alex Pereira en gång. På samma sätt nämnde Adesanya också att den nya mästaren i lätt tungvikt skulle drabbas av samma öde när han slåss mot Jamahal Hill.

“Izzy sövde honom, Jamal kommer att ge honom söta drömmar – David A”, sa den tidigare mästaren i mellanvikt. Utöver det skickade Isreal Adesanya också ett svar på uppropet från Alex Pereira. Låt oss ta en titt på den fronten.

Adesanya svarar på Pereiras rop

Det verkar som att Alex Pereira fortfarande har en poäng att göra upp med Israel Adesanya. Det blev uppenbart när den första personen han kallade ut för en kamp efter sin titelvinst i lätt tungvikt var hans tidigare rival. Som sådan tror ‘The Last Stylebender’ att han fortfarande är i brasilianarens huvud sedan KO-förlusten på UFC 287. I en annan berättelse på Instagram sa Adesanya: “Lol hyr gratis… jag sover gott.”

Men när det kom till att svara på den lätta tungviktstitelkampen verkade Israel Adesanya inte särskilt intresserad. Han delade en bild på en utslagen Alex Pereira och skickade ett svar på Twitter (X). Han uppmanade ‘Poatan’ att glömma att slåss mot honom igen, eftersom den nigerianskfödda Kiwi-fightern redan hade uttalat sitt beslut att vila till 2027. “Låt det vara gooooo”, sa den tidigare tvåfaldiga mästaren i mellanvikt.

Även om Israel Adesanya hade avböjt att slåss mot Alex Pereira för en tredje gång, kan saker alltid förändras i framtiden. Samtidigt kommer ‘Poatan’ förmodligen att slåss mot Jamahal Hill när den tidigare mästaren kommer tillbaka från skada. Det återstår att se vad Adesanya bestämmer sig för att göra efter att ha lidit en upprörd förlust mot Sean Strickland på UFC 293.

Vad är dina tankar om en trilogikamp mellan Alex Pereira och Israel Adesanya? Lämna dina kommentarer nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär