Saturday, December 9, 2023
HemUfcIslam Makhachev slutför Khabibs "Faders plan skickar fansen in i en känslomässig...

Islam Makhachev slutför Khabibs “Faders plan skickar fansen in i en känslomässig härdsmälta – “Abdul Manap är geten”

Islam Makhachev äntligen gjorde det! Han är nu den bästa pund-för-pund-fightern i UFC, och går om tungviktsmästaren Jon Jones. Han replikerade sin mentor Khabib Nurmagomedovs bedrift. Dessutom uppfyllde 32-åringen också sin tidigare tränare, Abdulmanap Nurmagomedovs dröm, till vilken fansen delade sina reaktioner på sociala medier.

Det är många fighters som kommer till UFC i syfte att vinna guld. Det var dock inte tillräckligt för Islam Makhachev. Han har alltid velat vinna topplaceringen i P4P-rankingen. Efter ett år som mästare har Dagestani-fightern äntligen tagit sig till topplaceringen i rankingen. Låt oss ta en titt på den fronten.

Islam Makhachev uppfyller Abdulmanap Nurmagomedovs dröm genom att replikera Khabibs bedrift

När Islam Makhachev vann UFC:s lättviktstitel för första gången nämnde Khabib Nurmagomedov att han inte bara var där för att vara en mästare. Han ville bli P4P-kungen. Makhachev slogs sedan och besegrade den då nr 1 P4p-fightern, Alexander Volkanovski. Det gav honom dock inte topplatsen i rankingen. Innan sin UFC 294-kamp ockuperade Jon Jones topplatsen på grund av sin triumferande retur mot Ciryl Gane. Makhachev var dock inte nöjd med det, eftersom ‘Bones’ bara hade en kamp på över tre år.

Islam Makhachev ifrågasatte UFC för att ha gett Jones topplatsen i P4P-rankingen. Men sedan besegrade han Alexander Volkanovski i revanschen i Abu Dhabi. Han slog ut fjäderviktsmästaren i den allra första omgången. Den knockoutvinsten gjorde till slut Makhachev till den främsta P4P-kämpen, vilket var hans tidigare tränare, Abdulmanap Nurmagomedovs dröm. Fansen delade några känslomässiga reaktioner på denna prestation på sociala medier. Låt oss se vad de hade att säga.

Fansen reagerar på att lättviktsmästaren uppnår sin tidigare tränares dröm

Fansen tvivlade inte på att både Khabib Nurmagomedov och Islam Makhachev skulle bli de främsta P4P-kämparna i UFC. De berömde dem båda för deras enorma hårda arbete, disciplin och respektfulla beteende, som de tror har varit nyckeln till deras framgång. Fansen hävdade också att Abdulmanap Nurmagomedov mycket väl kunde vara den bästa MMA-tränaren någonsin.

“Solid, tuff, disciplinerad, respektfull, det är en livsstil först!”

“Abdul Manap är alla tränares get”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av ESPN MMA (@espnmma)

Dock nämnde fansen också att AKA-tränaren Javier Mendez bidrog också mycket till Dagestani-duons framgångar i UFC. Dessutom tror de att den här historien kan bli en fantastisk film.

“Glöm inte Javier Mendez”

“Gör en film av dem redan!”

Det fanns dock några fans som hävdade att Jon Jones förtjänade topplaceringen i P4P-rankingen. Dessutom hävdade några av dem också att Conor McGregor skulle ta Makhachevs plats när han slår ut honom om de någonsin slogs mot varandra. Ett fan stängde dock ner dem och sa att lättviktsmästaren förtjänade att vara i toppen.

“Islam är inte pund för pund mästare …. Jon Jones är”

“Conor kommer att ta den platsen när han sover islam”

“Ingen kan ha problem med att Makhachev väger 4 pund. Volk, Jones och han själv är alla värda på olika sätt Monica. Förhoppningsvis kommer han att slåss oftare och bevisa att han förtjänar det. Vi kommer alla att se.”

Islam Makhachev må ha uppnått vad han ville hela tiden, men det kan bara vara början. Javier Mendez nämnde att lättviktsmästaren kunde hoppa till divisionen 170lbs och sikta på att vinna divisionsguldet. Om det händer finns det chanser att Makhachev kan gå om Khabib Nurmagomedovs arv och fortsätta att ha en bättre karriär än sin mentor. Vi får vänta och se hur det ser ut i framtiden.

RELATED ARTICLES

Mest populär