Friday, December 8, 2023
HemSoccerIran kräver att USA:s fotbollslag ska "kastas ut" från fotbolls-VM 2022 efter...

Iran kräver att USA:s fotbollslag ska “kastas ut” från fotbolls-VM 2022 efter att ha delat en “förvrängd bild” av sin nationella flagga

Det här VM har varit fullt av action och dramatik. ja! Drama från början när Qatar vann värdrätten för fotbolls-VM 2022. Aktivister höjde sina röster mot Qatars ledning på grund av brott mot mänskliga rättigheter. FIFA VM är återigen aktuellt för en het diskussion, denna gång utan något att göra med Qatar. En helt ny kontrovers kom in mellan Iran och USA, före den gruppdefinierande sammandrabbningen. Iran kräver att USMNT ska kastas ut ur turneringen.

USA-lagets officiella sociala medier-konton publicerade nyligen gruppställningen och hur de har en chans att gå till nästa omgång. Men dessa inlägg på alla konton och deras officiella webbplatser utlöste en kontrovers. Saker och ting blev så upphettade att USMNT:s ledning hade en presskonferens för att ta upp frågan, som måste avbrytas på grund av ett hett utbyte med en iransk reporter.

USMNT bröt mot FIFA:s regler i sitt inlägg

I sitt inlägg publicerade USMNT-ledningen sin gruppställning där de ändrade Irans nationella flagga. de tog bort ett emblem från mitten av flaggan. På presskonferensen uttalade de, ”Avsikten med inlägget var att visa stöd för kvinnors rättigheter. Det var meningen att det skulle vara ett ögonblick. Vi gjorde inlägget då. Alla andra representationer av flaggan förblir konsekventa och kommer att fortsätta att göra det.”

Iran kräver att USA ska kastas ut ur fotbolls-VM 2022 efter att USA:s fotbollsförbund ändrade Irans flagga på sina sociala medieplattformar för att visa stöd för demonstranter https://t.co/Apoag2GPHE

— CNN (@CNN) 27 november 2022

De tänkte inte på efterverkningarna som inläggen kommer att göra eftersom Iran nu ropar ut FIFA för att sparka USA från turneringen.

Irans statliga media tog till Twitter och sa: “Enligt avsnitt 13 i #FIFA:s regler ska varje person som kränker ett lands, en persons eller grupp av människors värdighet eller integritet … sanktioneras med en avstängning som varar i minst tio matcher eller en specifik period eller någon annan lämplig disciplinär åtgärd.”

Vikten av Iran vs USA

USMNT kommer att möta Iran i en avgörande match. Iran har anklagat USMNT för att publicera upprörande ändringar av flaggan för att distrahera iranska spelare. De kommer att spela matchen på onsdag och fansen hoppas på att deras lag ska gå till nästa omgång. Laget som vinner USA vs Iran kommer att stärka sitt hopp inför åttondelsfinalen.

Favoriten Charles Leclerc sågs med fransk fotbollsbomb Paul Pogba

I andra VM-nyheter slutade Spanien vs Tyskland oavgjort, och Cameron vs Serbien hade också samma resultat med 6 mål. Ghana vs Sydkorea, en mycket jämn match slutade med en 3-2-seger för Ghana.

RELATED ARTICLES

Mest populär