Monday, December 11, 2023
HemNASCARiRacing Intresserad av att komma tillbaka i affärer med IndyCar efter motorsportspelskatastrof

iRacing Intresserad av att komma tillbaka i affärer med IndyCar efter motorsportspelskatastrof

Dominobrickorna fortsätter att falla för Motorsport Games och bygga upp för iRacing. Knappt en månad efter att NASCAR släppte sitt licensavtal med Motorsport Games har IndyCar följt efter. Nu utan spellicenser för två av sina största kunder riskerar företaget också att se dem båda gå till dörrarna till iRacing, en konkurrent. NASCAR har redan meddelat att iRacing kommer att producera ett nytt spel som kommer att släppas 2025.

Som det ser ut kan IndyCar också ta ett steg i riktning mot den nya partnern, efter att den sade upp sitt kontrakt med Motorsport Games förra veckan.

iRacing är öppen för att arbeta med IndyCar samtidigt som du arbetar med NASCAR-spel

IndyCar och iRacing är inte främlingar för varandra. Mot slutet av 2022 valde IndyCar att avsluta sitt samarbete med den långsiktiga partnern iRacing till förmån för Motorsport Games. Även om flytten hade fått stor kritik vid den tiden, hade IndyCar hoppats att flytten skulle resultera i att de hade ett spel till 2023. I ett uttalande till racer.com sa racingserien i kölvattnet av det nya partnerskapet: “Vi har också förbli övertygad om att vårt partnerskap med Motorsport Games kommer att producera en engagerande, realistisk och njutbar titelfunktion för NTT IndyCar Series.”

Bara ett år efter det självsäkra uttalandet från den Penske-ägda serien har saken vänt totalt. På grund av allvarliga förluster i sin verksamhet tvingades Motorsport Games att stoppa utvecklingen av IndyCar-spelet, varefter serien ansökte om uppsägning av avtal. Nu när kontraktet är i papperskorgen verkar iRacing vilja komma tillbaka till sin plats.

I ett mejl till reportern Adam Stern från Sports Business Journal, iRacing VP, nämnde Steve Myers att hans företag skulle vara öppet för att arbeta med kampanjen igen. Han skrev, “Vi skulle älska våra tidigare IndyCar (simulator) rättigheter tillbaka för vår iRacing-produkt, men jag antar att de fortfarande har mycket att tänka på.” Trots sitt intresse var Myers också försiktig med de extra resurser och tid som det skulle ta att utveckla ett IndyCar-spel. Med tanke på detsamma skrev han att det skulle ta minst två år för att färdigställa utvecklingen av ett potentiellt spel.

Titta på Story: NASCAR Mourns the Loss of Ken Squier

Motorsport Games ständiga fall trots förändringar i toppklassen

Redan 2022 var Motorsport Games mottagliga för en stämningsansökan från dess investerare som hävdade företagets chefer för värdepappersbedrägerier. Det gjorde att styrelsens majoritet avgick samma år. Efter hiten rapporterade företaget en nettoförlust på 35,9 miljoner dollar för år 2022. Flera växlar bakom kulisserna ersattes Dmitry Kozko, dåvarande VD, av Stephen Hood. I ett försök att styra företaget tillbaka till vinstzonen avstod Hood licensen med NASCAR. Han sa i sitt företagsuttalande då, “Efter noggrant övervägande blev det uppenbart att det ligger i Motorsport Games bästa intresse att koncentrera våra resurser kring alternativa tillgångar och möjligheter till intäktstillväxt. Vi tror att detta är en fortsatt förändring mot kvalitet.”

När de förlorade NASCAR-licensen hade företaget fortfarande IndyCar i sin pipeline. Tyvärr har de också fått skiljas från det projektet. Penske Entertainment sa om företaget i sitt uttalande, “Betydande arbete och samarbete har lagts ned i utvecklingen av vår titel med Motorsport Games. Vi är besvikna över att de inte har resurserna att fortsätta utvecklingen. “

När NASCAR-licensen går till iRacing, kan IndyCar möjligen se åt samma håll efter att Steve Myers uttryckt sitt intresse. Men tidpunkten för projektleveransen kan återigen visa sig vara en nagel. För nu måste vi vänta på en flytt från IndyCar.

RELATED ARTICLES

Mest populär