Saturday, December 9, 2023
HemNews"Internet Karate Kids fräcka attityd för tränare slutar fruktansvärt fel när han...

“Internet Karate Kids fräcka attityd för tränare slutar fruktansvärt fel när han blir själva definitionen av “F**k Around and Find Out”-meme i MMA-träning

MMA är relativt nytt jämfört med metoder som Brasiliansk jiu-jitsu, Muay Thaieller ens boxning, för den delen. Denna unga sport har dock fått dragkraft över hela världen ganska snabbt och är redan i nivå med andra kampsporter när det gäller popularitet. Så mycket att folk själv lär sig sporten för sig själva. Vilket är bra, i och för sig. Men att coacha en MMA-instruktör är inte särskilt klokt.

Att vara ambitiös och inbilsk går aldrig till förmån för någon. Den pompösa studenten gick samma öde till mötes i sin jakt på att coacha instruktören.

Utmanade en MMA-instruktör och ångrade sig direkt

Ett klipp på YouTube visar en ung, fräck elev som försöker lära en MMA-instruktör om sporten. Videon börjar med att den unge eleven förklarar hur det fungerar att blockera en spark och hur han kan försvara sig från alla slags sparkar. “Vilken som helst spark. Vilken spark som helst, det skulle inte spela någon roll”, sa studenten. Han fortsatte med självförtroende, “Jag ska bara ta det benet, och jag ska stoppa dig.” Instruktören verkade synbart tålmodig under hela gimmicken och försökte förstå situationen.

Tränaren erbjöd sig att gå lätt till en början när eleven utmanade tränaren att visa sin skicklighet. Eleven gillade dock inte hur det lät och fortsatte orubbligt i sparring, men valde inte de rätta orden. “Du har varit respektlös hela tiden… Du har svikit mig hela tiden sedan jag var här,” sa studenten. Och det bockade tränaren helt.

Tränaren svarade och sa: ”Det är så du känner, min man? Vill du säkert ta på dig handskar nu? Visst vill du sparra?”. Tränaren slår till mot den fräcka studenten som satt uppflugen på en lögntron och gav honom en smak av marken strax efter. Därför är talesättet sant här, “Historien har aldrig varit snäll mot människor som spelar Gud” eller tränare, för den delen.

Framväxten av MMA

En officiell MMA-match var inte ens något förrän i början av 90-talet. Den allra första officiella MMA-kampen var 1993 kl UFC 1 i Denver, Colorado. Och sporten har fått bred acceptans bland fans över hela världen. Med tiden har blandad kampsport blivit en av de mest eftertraktade sporterna. Idag, en stor MMA-kamp, ​​en UFC PPV match, håvar in siffror lika höga som en större boxningskamp. Och namn som Conor McGregor och många andra har inspirerat många unga människor att lära sig MMA för dess fängslande natur.

Hur fängslande och ny som sporten är, kräver den fortfarande samma mängd engagemang och träning. Det är trots allt en kampsport. Och det finns definitivt en graf över inlärningsprocessen. Och med tanke på dess komplexitet måste man ha tålamod med processen. Det finns massor av onlineverktyg tillgängliga för människor att lära sig om och genom sport, vilket är bra.

Hantverket inom ditt valda område kan läras mycket väl genom självlärande. Men ingen färdighet kan bemästras över en natt, särskilt i stridssporter.

RELATED ARTICLES

Mest populär