Sunday, December 10, 2023
HemGolf"Inte värt det": Mitt i Rory McIlroys plötsliga avgång, uttrycker 1X Major...

“Inte värt det”: Mitt i Rory McIlroys plötsliga avgång, uttrycker 1X Major Winner sitt stöd med ett strängt budskap

Tidigare i veckan meddelades golfvärlden om Rory McIlroys avgång från PGA Tour’s Policy Board and Player Advisory Council (PAC). PGA Tour avslöjade i ett uttalande att McIlroy lämnade positionen som spelardirektör med hänvisning till “personligt och professionellt engagemang”.

McIlroy, efter att ha varit en del av kommittén i två år och en lojal av PGA Tour även när LIV Golf lanserades, chockade många med detta beslut. Men hans barndomskamrat och andra irländska golfspelare kom före för att stödja hans avgång.

Sexfaldig DPWT-vinnare stödjer Rory McIlroy

Rory McIlroys avgång från PAC har väckt flera frågor. PGA Tour klargjorde att avgången berodde på professionella och personliga problem med golfaren.

Som stöd för McIlroys beslut, uttryckte den irländska golfaren Shane Lowry och den tidigare professionella golfaren Paul McGinley varför det var det bästa valet. Lowry sa till Golf Digest, “Jag tror att Rory har rätt i att göra det han har gjort. Inte för att allt har gått hans väg de senaste åren, men jag tillbringade mycket tid med honom och såg vad han var tvungen att göra.”

Lowry delade också verkligheten av att vara medlem. McIlroy fick ledigt för styrelsemöten och samtal med olika spelare. Han berömde sin vän för det arbete han gjort under sin tid. Lowry tycker dock att det inte är värt en spelares tid. Han sa, “Jag gick på PAC i år och det är helt enkelt inte värt det.”

Shane hade ofta frågat McIlroy, “Rory, varför bry sig?”, eftersom “han har allt materiellt han någonsin kommer att behöva. Allt han vill är att vinna fler majors. Så det är allt han borde fokusera på.” McIlroy spelar det bästa spelet, och som Lowry sa, att flytta sitt fokus till något annat gynnar honom inte.

Paul McGinley stöder McIlroys beslut

En annan McIlroy-supporter är McGinley. Ex-golfaren uttryckte sina åsikter för Golf Digest. McGinley nämnde de kommande komplexiteten som PGA Tour kommer att gå igenom när sammanslagningen med LIV Golf och DP World Tour närmar sig. Han sa: “Att säga upp sig måste vara en bra sak för Rory. Vi befinner oss mitt i en komplex situation som kommer att kräva en enorm mängd input under de kommande månaderna. Mycket energi också.”

Dessutom betonade McGinley varför McIlroy behöver prioritera sitt spel och sa: “På höjdpunkten av sin karriär och tid när han spelar sin bästa golf, det är inte något Rory behöver.”

Den tidigare Ryder Cup-kaptenen påpekade också att “det är vettigt för honom (McIlroy) att låta någon annan ta ledningen.” Mitt i alla spekulationer från allmänheten, varför tror du att McIlroy avgick från sin post som Player Director?

RELATED ARTICLES

Mest populär