Wednesday, February 28, 2024
HemUfc"Inte så bra" - Dana White - ledde UFC:s lista träffade en...

“Inte så bra” – Dana White – ledde UFC:s lista träffade en verklighetskontroll eftersom MMA-veteranen inte kallar dem “bäst i världen” i jämförelse med PFL och andra kampanjer

UFC är för MMA vad NBA är för basket eller NFL för fotboll. De två respektive termerna är nästan utbytbara och är det som kommer att tänka på när folk tänker på sporten. Även om dominansen av UFC inte är riktigt lika absolut som NFL eller NBA, genererar kampanjen över 70 % av intäkterna i MMA.

Amerikas favoritvideo idag

UFC kommentator Joe Rogan gjorde nyligen just denna jämförelse mellan UFC och NFL. JRE-podcast-värden sa nyligen att begåvade fighters i rivaliserande kampanjer i princip slösade bort sin tid och borde gå med i UFC om de vill bli kända i kampsportvärlden. Detta fick veteran MMA-domare “Stora” John McCarthy för att påpeka en stor missuppfattning om UFC.

McCarthy imponerade inte av Dana White-ledda UFC:s lista

McCarthy konstaterade att det finns en vanlig missuppfattning att UFC:s lista är fylld med bra fighters. “Så genom att säga att jag kämpar för UFC som automatiskt slår fast för alla där ute att det är ett lättsamt ‘åh du är faktiskt bra. Nu är det inte riktigt sant”, sa domaren.

John McCarthy ansåg att inte alla fighters i UFC:s 600-fighter-lista var genomsnittliga fighters, som inte hade färdigheterna och förmågan att bli mästare eller som inte kunde besegras av fighters från en mindre befordran som PFL eller Bellator.

“Med antalet människor som UFC har, du vet, de har många människor där som är okej. Men de är inte de bästa i världen, de är definitivt inte någon som kommer att bli världsmästare. De är definitivt inte någon som någon från en annan organisation inte kan gå och slå, säger han till medvärden Josh Thompson på deras “Weiging In”-podcast på YouTube.

Men där UFC lämnade sina konkurrenter i dammet var de topprankade fighters. “Men toppmänniskorna de har är (faktiskt) så bra”, tillade han. Kommentatorn tyckte att Rogan, som är en UFC-anställd, hade sagt detta eftersom det var bra för befordran. Men han höll med Rogans fotbollsanalogi.

McCarthy tycker att det är lämpligt att likställa UFC med NFL

McCarthy erkände dock att det var en lämplig analogi att likställa UFC med NFL. Även om domaren ansåg att UFC:s marknadsföringsmaskineri hade skapat detta intryck, eftersom det i huvudsak inte fanns någon skillnad mellan PFL och UFC, båda är MMA-marknadsföringsföretag. Han tillade dock att UFC hade nått den nivån.

“Vad är skillnaden mellan dessa (PFL och UFC)? Det är ingen skillnad; de är bara två olika kampanjer. Men människor, eftersom UFC:s marknadsföring har gjort det, likställer automatiskt UFC i MMA-världen med NFL och det borde de. Det har nått den (nivån)”, tillade han.

Vad tycker du om McCarthys kommentarer om UFC-listan? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär