Wednesday, February 28, 2024
HemMLBInte riktigt 700 miljoner dollar? Bryter ner Shohei Ohtanis 10-årskontrakt med...

Inte riktigt 700 miljoner dollar? Bryter ner Shohei Ohtanis 10-årskontrakt med Los Angeles Dodgers

Vem kunde någonsin föreställa sig? Men ja, MLB har skakat om American Sports historia med det största kontraktet hittills, allt tack vare Los Angeles Dodgers. Noterbart är att 2020-mästarna har gått med på att betala 70 miljoner dollar per år till Shohei Ohtani för nästa säsong, vilket gör honom till den högst betalda idrottaren i spektrumet av flera sporter.

Amerikas favoritvideo idag

Den här nyheten har blivit stor eftersom ingen annan idrottare har fått ett liknande kontrakt. Dessutom är en summa på 700 miljoner dollar i sig själv enorm. Det är också bortom de årliga utgifterna för flera organisationer. Eftersom den tvåfaldiga MVP:en är mottagaren av det, är tanken att Ohtani kommer att tjäna detta exakta belopp i sin karriär. Men så verkar inte vara fallet. Varför då?

Mot exakt 700 miljoner dollar för Shohei Ohtani, allt tack vare de många faktorerna inblandade

Sedan kontraktsutvärderingen har kommit upp har Shohei Ohtani blivit centrum för attraktionen. Många kallar honom en tjänare på 700 miljoner dollar. Men enligt Jeff Passan kanske detta inte är fallet.

Passan förklarade sin åsikt och skrev: “När pengar i ett kontrakt skjuts upp, diskonteras skattesiffran för konkurrensbalansen – lyxskatten. Med en källa som säger att en “majoritet” av Ohtanis kontrakt är uppskjuten, kan rabatten vara betydande. Vanligtvis är ett CBT-nummer det genomsnittliga årliga värdet av en affär – i det här fallet 70 miljoner dollar. Men beroende på storleken och längden på uppskjutningarna är det troligt att Ohtanis CBT-nummer hamnar i intervallet 40-50 miljoner dollar per år, en enorm fördel för Dodgers.

Det här är intressant. Det har ganska sänkt de troliga utgifterna för Dodgers. Vad tycker du om det? Dela dina tankar i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär