Sunday, December 10, 2023
HemF1"Inte rädd för att dö": Skrämmande insikt från Charles Leclerc-Sergio Perez Battle...

“Inte rädd för att dö”: Skrämmande insikt från Charles Leclerc-Sergio Perez Battle lämnar fansen på golvet

Otroligt under hela Las Vegas GP-helgen, vi kan inte komma på någon som förtjänade utmärkelsen dagens förare mer än Charles Leclerc. Monegaskerna säkrade pole position men med någon uppenbar olaglig omkörningsmanöver passerades på sväng 1 av loppet. Trots att han enligt vissa inte blev rättvist kompenserad för det, kämpade Leclerc sig tillbaka till ledningen. Om det inte vore för den otidiga säkerhetsbilen, skulle monegasken lätt ha städat på sitt oönskade rekord att inte vinna ett lopp från pole position. Men trots att han misslyckades med att säkra en vinst, skulle Ferrari-mannen inte vara nöjd med något mindre än tröstpriset, och hans sena utfall mot Sergio Perez bevisade det.

För att lägga till ytterligare vördnad till hans otroliga omkörning av Red Bull-mannen i sista varvet, har vi några data som kommer att få dig att göra dig som den redan är för fans på sociala medier. Som vi alla kunde säga, bromsade monegasken extremt sent för att fånga Perez som sov i sitt överraskningsutfall och körde om honom i det sista varvet. Vad våra blotta ögon inte kunde se var data bakom det hela, vilket i sig är häpnadsväckande.

Tweeten lyder: “Data för Leclerc-omkörningen på Perez på sista varvet. Charles når 354 med slipstream och DRS och trots +22 på Checo bromsar han några meter senare (mellan 3 och 5). Omedelbar retardation Gs ska tas med en nypa salt men de verkar vara mer än 7.”

För att förenkla nådde Leclerc en otrolig topphastighet på 354 km/h (220 mph), vilket var enorma 22 km/h (14 mph) snabbare än Perez. Trots den extra farten bromsade han senare mellan varv 3 och 5, vilket resulterade i massiva 7+ Gs vid retardation.

“(Sergio) Perez sover”: Dreadful Déjà Vu för Red Bull när Charles Leclerc drar en Fernando Alonso i Las Vegas GP

Vi kan inte förstå effekten av att 7+G sitter hemma, men det räcker för att slå en normal människa medvetslös. Det är precis därför fansen är vördnadsfulla för monegaskiska.

Fansen kan inte tro de otroliga uppgifterna bakom Las Vegas GPs omkörning förra varvet av Charles Leclerc

För att ge dig en bättre uppfattning om G-kraftens effekter på människokroppen räcker det med 4,1 Gs för att pressa ut tillräckligt med blod ur din hjärna och rusa det till dina ben vilket resulterar i att alla färger tvättas ut från en persons synfält. Öka den till 4,7 Gs, och en person kommer att se ingenting annat än svart; under 5,4 Gs kommer de så småningom att förlora medvetandet.

F1-förare upplever upp till 5 Gs varje gång de går sönder och svänger i höga hastigheter. Med all denna information i åtanke, tänjde monegasken verkligen på gränserna och sänkte bromsarna för att uppleva en kraft på cirka 7 Gs. Detta är precis vad fansen inte kan förstå på Reddit.

Kommentar
byu/grouperIT från diskussion
informula1

Kommentar
byu/grouperIT från diskussion
informula1

Fansen är bara imponerade av Leclercs vågade drag på Perez. Samtidigt förstod några fans effekten av 7 Gs och lyfte fram det i sin reaktion.

Kommentar
byu/grouperIT från diskussion
informula1

För vissa fans har monegasken lagt till sin växande lista över färdigheter i en F1-ensitsig.

Kommentar
byu/grouperIT från diskussion
informula1

Det var bara en allsidig uppskattning från fansen på Reddit. Låt oss hoppas att Leclerc kan sätta upp denna show på regelbunden basis 2024.

RELATED ARTICLES

Mest populär